Mathieu van der Poel is de sterkste in Lille

Mathieu van der Poel is de sterkste in Lille

In het hol van de leeuw ging Mathieu van der Poel op zoek naar zijn revanche van het wereldkampioenschap. Hij slaagde er wonderbaarlijk in om op het terrein van Wout van Aert de winst naar zich toe te halen. De tweede plaats was voor Tim Merlier en de derde plaats voor Laurens Sweeck.

Het wedstrijdverloop in Lille kende geen ander verloop dan we hadden verwacht. Van bij het begin van de wedstrijd kregen we een snelle start van Mathieu Van der Poel en alleen Toon Aerts en Corné Van Kessel konden in het begin van de ronde mee het tempo volgen. Maar lang duurde dit verhaal echter niet. Mathieu verdapperde een klein beetje en meteen kreeg hij meters voorsprong. Wie we vooraan niet zagen, was Wout Van Aert. Hij kende een zeer moeilijke start in zijn thuishaven Lille en moest gaan achtervolgen.

De vogel was al gaan vliegen vanaf het einde van de eerste ronde. Achter Mathieu werd er een achtervolgende groep gevormd met onder meer Corné van Kessel, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Kevin Pauwels, Lars van der Haar en de wereldkampioen Wout van Aert. De jongens konden elkaar goed vinden en deden elk op hun beurt het achtervolgende werk om de kloof op Mathieu proberen zo klein mogelijk te houden. Uit de achtervolging probeerde Toon Aerts de aansluiting te maken met dit groepje.

Op het ogenblik dat hij de aansluiting kon maken werd er verdapperd en het hele groepje werd uit elkaar gehaald. Het was Laurens Sweeck die het moment voelde om de kat de bel aan te binden. Hij probeerde van het groepje weg te rijden. Doch na drie ronden kreeg hij Tim Merlier op zijn wiel. Tim reed een voortreffelijke wedstrijd en beschikte over een paar zeer goede benen in Lille. Maar het noodlot sloeg toe. Hij kwam ten val en hierdoor kon Laurens Sweeck terug aansluiten. Onder hun tweetjes zouden zij gaan strijden voor de dichte ereplaatsen.

In de achtervolgende groep werd het zoeken wie het werk ging opknappen. Wout van Aert kwam ten val in de zand – ook Corné van Kessel kreeg af te rekenen met materiaalpech. Dus zo vielen deze jongens voorin al weg voor het gat te dichten.

Voorin was het Mathieu van der Poel die zijn derde zege in Lille op zijn naam schreef. Voor de tweede en derde plaats werd het een sprint tussen Tim Merlier en Laurens Sweeck. Het was de sterkrijdende Tim Merlier die het haalde voor Laurens Sweeck. Wie ook een sterke wedstrijd liet optekenen was Kevin Pauwels. Hij reed in Lille naar de vierde plaats. Lars van der Haar sloot de top vijf af.

Daguitslag :

1. Mathieu van der Poel

2. Tim Merlier +38

3. Laurens Sweeck +40
4. Kevin Pauwels +57
5. Lars van der Haar +1:12
6. Toon Aerts +1:20
7. Corné van Kessel +1:30
8. Wout van Aert +1:48
9. Tom Meeusen +2:03
10. Michael Vanthourenhout +2:31
Eindwinnaar werd Mathieu van der Poel voor Toon Aerts en Wout van Aert. In totaal werd er voor 97.250 euro aan prijzengeld verdeeld onder de renners. 
De trofee voor het beste team ging naar Telenet Fidea Lions.

Bron : Nancy Aerts
Publicatie : Nancy AertsFoto : Marc Bluys