Nieuwe categorie voor vrouwen 17-22 op WK Zolder

Nieuwe categorie voor vrouwen 17-22 op WK Zolder

De UCI zal op het WK veldrijden in Zolder een nieuwe categorie voor vrouwen U23 invoeren, de categorie 17-22. Ook kan de categorie in een nationaal kampioenschap opgenomen worden. Het prijzengeld zal hetzelfde zijn als bij de U23 heren. Dat moet ondermeer Laura Verdonschot als muziek in de oren klinken.

De UCI wil inspanningen leveren om de vrouwen in de cyclocross op te waarderen. Zo zal het prijzengeld in de wereldbekerwedstrijden met meer dan 50% stijgen in het komende seizoen.

Helen Wyman, een topper in het damesveldrijden en lid van de UCI cyclocross commissie is opgetogen; ‘Ik ben heel blij met de vooruitgang die de UCI nu weer boekt voor onze sport. De opwaardering van het prijzengeld voor vrouwen, specifiek voor de wereldbeker, is fantastisch. Dit is goed voor de algemene promotie van onze sport en voor het hogere niveau dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Met Marianne Vos hebben we nu twee rensters in de commissie. Dat geeft ons de mogelijkheid om de sport in de juiste richting te brengen zowel voor mannen als vrouwen. Dit zijn opwindende tijden voor de cyclocross en ik kan niet wachten om de vooruitgang die we boekten, verder te zetten. ‘