Streetrace Baarlo was weer geslaagd

Streetrace Baarlo was weer geslaagd

Zoals eerder gezegd is de crew van Offroadbiking.eu woensdag afgezakt naar het Limburgse Baarlo waar de jaarlijkse Hoffz Streetrace plaats vond.

De Streetrace in Baarlo is op dit gebied de oudste van Nederland en heeft wel een naam hoog te houden met goede winnaars. Ingeschreven waren Bas Peters van Giant , Liwald Doornbos van Spiuk team , Jeroen Boelen van Brentjens MTB Team , Jeroen v Eck de topper van MPL Specialized , Bart Barkhuis van het Koga team en plaatselijk favoriet Daan Bongers van Univega Team.

Bij de Masters is het Maikel Govaerts die een naam heeft hoog te houden en het beloofde wel spannende wedstrijden te worden.

De spits wordt afgebeten door de jeugd die in verschillende klassen hebben gestreden voor de overwinningen. Direct hierna gaat de funklasse 40- en 40+ van start met enkele illustere namen in de gelederen o.a. Erik Nellen en Michel van Hemmen die elkaar in het begin niets kado deden. Na enkele ronden is het pleit dan toch beslecht in het voordeel van Erik Nellen voor Michel v Hemmen en Stijn Siebens. Bij de 40 + laat Frank Janssen geen twijfel over bestaan en gaat vanaf het vertrek gelijk door voor het podium en neemt de winst mee voor Frank v Rens en Philip Ganten.

Hoofdmoot van de avond zijn de licentie houders met bovengenoemde namen in het veld. Van bij de start wordt er een verschroeiend tempo aangehouden door Jeroen Boelen en Bas Peters die duidelijk al een afscheiding willen maken. In de achtervolging in eerste instantie Lucien Volleberg die het tempo na 2 ronden moet laten gaan en afgelost wordt door Liwald Doornbos, die net niet aan kan sluiten. Daan Bongers en William Beurskens die vechten voor plek 5 en 6 op dat moment en langzaam de anderen op afstand zetten. Bart Barkhuis had de start wat gemist maar zal gestaag de weg naar voren weten te vinden en finisht uiteindelijk net buiten het podium op plek 4.

Aan het front heeft Bas Peters na een lekke band de rol moeten lossen en moet genoegen nemen met een rol in de achtergrond. Liwald Doornbos bezet de 2 de plaats op ruime afstand van Jeroen Boelen die er nog steeds een werkelijk moordend tempo op na hield. Derd plaats is inmiddels voor Jeroen v Eck die een mooi tempo reed en zo een podiumplaats pakte. Hiermee zijn de podium plaatsen verdeeld en de 4 de plaats voor Bart Barkhuis en vochten Daan Bongers en William Beurskens het uit voor plek 5 en 6 in die volgorde.

Volledige uitslagen volgen nog op de site van Streetrace Baarlo. Deze editie was zeker weer geslaagd met een voor velen erg leuk en mooi parcours wat ook voor enkelen wel erg uitdagend was. Zelf ben ik rond geweest en was alles goed en degelijk opgebouwd met goed lopende drops en obstakels in de vorm van vrachtwagens. Op naar de volgende editie van 2016. Wij hebben genoten in het gastvrije Limburgse dorp Baarlo en de volgende Streetrace is in Melderslo in augustus, waar wij zelf wel aan mee doen.

 

Jan van Dijk