Nieuws uit de mountainbikewereld

Nieuws uit de mountainbikewereld

ava

Het mountainbikeseizoen mag dan wel gedaan zijn. De teams zitten niet stil. Het Team Betch.nl. Superior Brentjens heeft twee rensters aan getrokken.  Robby De Bock verlaat het van der Heide-Kendateam en Cube Nutswerk MTB team houdt op te bestaan.

Betch.nl.Superior Brentjens mtb team trekt Moschetti en Barnes aan

Bart Brentjens heeft met de Francaise Margot Moschetti en de Engelse Alice Barnes twee talentrijke jonge vrouwen gevonden. Hiermee werkt hij  duidelijk  richting de Olympische spelen in Rio.

Anne Terpstra en Marek Konwa nemen afscheid van het mountainbike team. Anne Terpstra heeft nog niet bekend gemaakt waar ze volgend seizoen zal rijden en ook Marek Konwa heeft dat nog niet gedaan.

Robby de Bock verlaat  het team van der Heide – Kendateam.

Robby de Bock verlaat het van der Heide-Kendatea om voluit te gaan voor  een maatschappelijke carrière. Heel jammer dat deze getalenteerde renner het veld gaat ruimen en we zullen hem missen. Helemaal verloren is Robby niet omdat hij een team zoekt wat hem wil ondersteunen in zijn nieuwe visie. Robby stuurde een persmededeling de wereld in. ‘Ik wil het voltallige Van der Heide – Kenda team bedanken voor alle ondersteuning de voorbije twee seizoenen. Ik heb veel kansen gekregen, behaalde mooie resultaten en heb veel gezien en geleerd, ik kijk dan ook met voldoening terug op de periode waarin ik probeerde een professionele fietscarriëre uit de grond te stampen. Om uiteenlopende redenen heb ik echter besloten mijn focus te verleggen en een fulltime sportleven vaarwel te zeggen. Op dit moment ben ik op zoek naar een uitdagende baan in de composietindustrie, een job waarbij ik iets minder frequent maar wel nog binnen de elite-competitiewereld actief zal blijven. Mijn sportieve doelen voor 2015 zijn de uci Benelux Cup, aangevuld met enkele marathons en meerdaagse buitenlandse events. In welke omkadering ik zal aantreden is tot op heden nog niet concreet, geïnteresseerde teams kunnen mij contacteren. Naar 2015 toe komen de visie van het team en mezelf niet langer overeen en besloten we na onderling overleg om met gescheiden wegen verder te gaan.

 

Cube Nutswerk MTB team houdt op te bestaan.

Na 10 jaar houdt het Team Nutswerk – Cube op te bestaan.

Team managers Sander Bouwens en Micha de Vries vinden het welletjes.  Beiden hebben een drukke baan en geen tijd en motivatie meer om het team te runnen.

Jammer dat het team met hun kenmerkende outfits niet langer meer te bewonderen zal zijn in het MTB peloton.

Jan v Dijk