NK jeugd in Arkel op 13 juni

NK jeugd in Arkel op 13 juni

Het wordt voor veel kinderen een heel belangrijke mountainbike dag op 13 juni. 300 kids uit Nederland strijden dan in Arkel om het Nederlands Kampioenschap mountainbiken in 7 categoriëen jongens en meisjes om de titel.

Jonge talenten die hier al aan de deur kloppen in alle categoriëen en je haalt ze er dan ook al meteen uit. Een heel belangrijke dag voor deze 300 kids die zich allemaal hebben moeten kwalificeren voor dit NK. Dus met de kwaliteit van de coureurs en bikers in spe zit het wel goed. Hopelijk zien wij ook al waar de genen van het mountainbiken verstopt zitten. Velen zijn al serieus bezig maar ook vele kids vinden dit gewoon een leuke dag om met de MTB te spelen in een wedstrijd en genieten er dan ook zienderogen van.

Genieten gaan wij deze dag zeker omdat er bij kinderen de meest eerlijke emoties om de hoek komen kijken waar ieder op zijn manier geniet van het spektakel. Mijn eigen atletiek bedrijvende kids zijn toch wel strebertjes, maar ook oprecht blij als anderen het goed doen. Ook in het mountainbiken is dat feelling good because others do to een algemeen aanvaard verschijnsel, waar iedereen gelukkig mee is.

Voor de meeste bikertjes is het misschien wel de eerste keer dat ze voor een camera komen en geïnterviewd worden door ons. Ik zal net als de cameraman mijn stinkende best doen om jullie de aandacht te geven die jullie verdienen als sportende en bikende kids. Offroadbiking.eu in samenwerking met de KNWU en de wielerclub van Jan van Arkel en hoofdsponsor Merida proberen er alles aan te doen om jullie dag nog mooier te maken.

Namens de crew van Offroadbiking.eu wensen we iedereen veel succes op hun dag van het jaar.

Jan van Dijk(redacteur) en Patrick Lagarde(cameraman/fotograaf)