Roel Paulissen wint tweede rit in Alpentour Trophy

Roel Paulissen wint tweede rit in Alpentour Trophy

Roel Paulissen heeft de tweede rit in de Alpentour Trophy gewonnen. Hij haalde het in een langgerekte spurt van de Griek Ilias Perikles en de Oostenrijker Daniel Geismayr. Paulissen die gisteren derde werd in de rit, staat nu ook derde in het algemeen klassement. Dat klassement wordt aangevoerd door Perikles, gevolgd door Longo en Paulissen.

Hans Becking werd 17de in de rit van vandaag, Frans Claes 19de, Sebastien Carabin 23 ste, net voor Kevin Van Hoovels.

Bij de vrouwen was het opnieuw Sally Bigham die het haalde voor de Oostenrijkse Christina Kollmann en Kate Fluker. Peta Mullens werd vierde en Githa Michiels werd opnieuw vijfde, een knap resultaat. Alice Pirard werd zevende voor Hielke Elferink. Anne Terpstra eindigde nog net in de top tien. Bigham leidt nu met meer dan acht minuten voorsprong.

Roel Paulissen gaf volgende reactie: ‘Paez en Longo maakten er een harde strijd van direct na de start. Ik kon hen bijbenen. Sinds vorig jaar weet ik hoe belangrijk het is om als eerste de afdaling te nemen na het weggedeelte. Ik kon zo Perikles voorbijgaan. Ik ben heel gelukkig met deze zege natuurlijk. Maar er zijn nog twee zware dagen die nog heel veel verschil kunnen maken.’

Perikles was wat ontgoocheld over het verloop. ‘Ik had een heel sterke start. Maar ik was verrast als eerste op de bergtop te zijn. Ik ben nu meer ontgoocheld dat ik die 20 seconden verloor in het zicht van de finish.’

Bij de vrouwen gaf winnares en leidster Sally Bigham volgende reactie: ‘Ik moest niet over mijn limiet gaan vandaag. Ik reed een heel goede race. Ik kon de hitte goed doorstaan en ik hoop dat ik mijn leidersplaats kan verdedigen de twee volgende dagen.’

Voor de tweede in de rit van vandaag, Christina Kollman, was dan weer te warm vandaag. ‘De warmte deed me de das en reed ik op mijn limiet. De beklimming van de Hauser Kaibling was extreem zwaar en daar reed Sally van mij weg. Ze is onklopbaar op dit moment.’

Foto: Regina Stanger