No Drugs Conceptteam met Alexander Loquet en Jochen De Vocht in WB Houffalize

No Drugs Conceptteam met Alexander Loquet en Jochen De Vocht in WB Houffalize

ava

Ook voor het Nodrugs Concept Team is de wereldbeker in Houffalize één van de hoogtepunten van het seizoen.  Met twee junioren, Alexander Loquet en Jochen De Vocht, in de Belgische nationale ploeg belooft het een mooi weekend te worden.  Het hele team bivakkeert in de uitvalsbasis in Achouffe.

De Sporttechnische Commissie van KBWB bevestigde vorige week dat Alexander Loquet en Jochen De Vocht, onze eerstejaars junioren, mogen deelnemen aan de Wereldbeker MTB in Houffalize.  Zij maken deel uit van de nationale ploeg en rijden dus met de Belgische blauwe wielerkledij.

De deelname van Alexander en Jochen is een opsteker voor het team en zijn partners. Vandaar een dankwoordje aan KBWB en WBV die onze junioren de kans geven om internationale ervaring op te doen.   Zij rijden immers hun allereerste wereldbekerwedstrijd,’ vertelt Pascal Loquet.

De afgelopen weken waren een bevestiging van het stijgende vormpeil van onze atleten met enkele podiumplaatsen en nationale top-5 noteringen.  Maar nog belangrijker is de kwalitatieve groei van onze jongeren. Niet alleen Jochen en Alexander zullen veel opsteken dit weekend, maar ook onze andere renners kunnen met hun ogen stelen! Het is voor hen een motivatie om verder te werken met als doel om volgende jaren ook deel te nemen aan internationale wedstrijden,’ zegt een tevreden teamcoach Maarten Gybels.

‘Het Nodrugs Concept Team is bezig aan zijn derde jaargang en kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst. De focus blijft liggen op de vorming en begeleiding van jonge mountainbiketalenten, maar het resultaat op lange termijn is belangrijker dan het resultaat op één dag!

Vorig weekend wist trialbiker Iciar Van den Bergh in Frankrijk het team weeral op de internationale kaart te plaatsen op de K124-days van KOXX.  Nu is het aan onze junioren om zich volledig te geven in Houffalize.

Vorming en begeleiding zijn de sleutelwoorden waarmee het management graag uitpakt.  En het is ons menens daaromtrent.  Iemand die voor ons team kiest, stelt vertrouwen in een stabiele en professionele omgeving waarin hij of zij onder leeftijdsgenoten aan de toekomst kan werken.  Dit is de belangrijkste missie van het team.  We zijn bijzonder trots dat we daarvoor beroep kunnen doen op onze teamcoach, een uitgebreid team van sportexperten (SPEX) en de vijftien partners die in ons project geloven,’ besluit teammanager Pascal Loquet.

De junioren rijden zondagochtend om 9 uur.

Bron: PM