Noch Wout van Aert, noch Tom Pidcock zullen het WK in Tabor rijden

Noch Wout van Aert, noch Tom Pidcock zullen het WK in Tabor rijden

Er is al heel wat te doen geweest in het veldrijden omtrent de grote drie namelijk: Wout van Aert, Tom Pidcock en Mathieu van der Poel. Maar nu is het hek helemaal van de dam. De 28- jarige Mathieu van der Poel kan naar zijn zesde wereldtitel rijden in Tabor als alles meezit. Want zijn naaste concurrenten Wout van Aert (29) en Tom Pidcock (24) laten het afweten voor het Wereldkampioenschap in Tabor (Tsjechië).

Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben hun winterprogramma al bekend gemaakt. Het is duidelijk dat beide heren kiezen om een gericht veldritseizoen af te werken. Voor Tom Pidcock ligt het iets anders. Momenteel laat Kurt Bogaerts weten dat er nog geen duidelijk plan klaar ligt voor zijn poulain.

Dat Tom Pidcock ook terugkeert in het veld, dat is wel duidelijk. Maar wanneer dit zal gebeuren is nog niet duidelijk. De Ineosrenner legt zijn focus vooral op het nieuwe wegseizoen en wil vooral schitteren in de Ardense klassiekers, de Tour en de Olympische Spelen waar hij zowel op de weg als in het mountainbiken wil deelnemen.

Doch het zal nog een mooi wereldkampioenschap kunnen worden want de tegenstand voor Mathieu van der Poel heeft niet stil gezeten. Dus of Mathieu zijn zesde wereldtitel op zijn naam zal schrijven zullen we pas begin februari weten.

Bron : HLN

Foto’s : UCI – Jo Pijpops