Nodrugs Concept Team Atleet Iciar Van Den Bergh strandt in de halve finales op het WK

Nodrugs Concept Team Atleet Iciar Van Den Bergh strandt in de halve finales op het WK

ava

De verwachtingen waren hoog gespannen bij Nodrugs Concept Team atleet Iciar Van Den Bergh. Na goede resultaten in de laatste wereldbekerwedstrijden en de winst in Cahors was Iciar een van de kanshebbers op een finaleplaats tijdens het WK in Champery.

In de eerste ronde haalde Iciar 10 strafpunten en stond daarmee rond de 15de plaats in het klassement. De 2de ronde ging veel beter en behaalde Iciar slechts 1 strafpunt. De laatste ronde haalde Iciar 6 strafpunten, waarvan 5 het maximaal aantal strafpunten per zone in 1 zone. Iciar behaalde zo een totaal van 18 strafpunten en strandde op een 10de plaats op 6 punten van een finaleplaats.

Alhier een reactie van een teleurgestelde Iciar: “Ik eindigde op een 10de plaats op het WK vandaag en ben daar niet echt tevreden mee. Ik wilde echt wel de finale rijden op zondag. Ik ben eigenlijk slecht aan de wedstrijd gestart en dat heeft me de finaleplaats gekost. Ik weet niet waarom maar kon me in het begin van de wedstrijd niet 100% focussen en maakte hierdoor fouten op makkelijke hindernissen die zeker te vermijden waren.”

“Door deze slechte 1ste ronde ben ik niet geplaatst voor de finale en zeker na de mooie prestaties in de laatste wereldbekers is dit een grote teleurstelling. Achteraf bekeken heb ik wel een mooi seizoen achter de rug en wil ik volgend jaar nog sterker terug komen.”

Ook het teammanagement verwachtte Iciar in de finale: “Iciar had in de laatste wedstrijden een heel goede indruk nagelaten.  Jammer van zoveel fouten in de eerste ronde, want anders stond hij zeker in de finale.  Na zo’n mooi seizoen had Iciar dat zeker verdiend!  Maar er komen voor hem nog heel wat kansen in de komende jaren !   Hij wordt goed begeleid door zijn coach en nog een aantal andere experten zodat hij volgend jaar kan bevestigen en sterker worden.  We hebben er alle vertrouwen in!” aldus Pascal Loquet.

Er dient ook gezegd te worden dat van de 8 finalisten 2 rijders geen enkele wereldbeker wedstrijd mee gereden hebben dit jaar. De Canadees John Webster die vorig jaar ook al sterk voor de dag kwam op het WK in Canada plaatste zich op een 7de plaats en ook de Engelsman Ben Savage die zijn eerste internationale wedstrijd van het seizoen wist zich voor de finale te plaatsen met een 4de plaats.