Micki van Empel mist start seizoen door schouder

Micki van Empel mist start seizoen door schouder

ava

Micki van Empel zal iets later dan verwacht aan het veldritseizoen beginnen. De renner van Telenet-Fidea geraakt niet tijdig klaar door de problemen met zijn schouder na een val in het Nederlands kampioenschap mountainbike. Hierdoor zal hij pas op 2 oktober zijn opwachting maken in het veld.

“Mijn schouder geneest heel goed en ook in het ziekenhuis waren ze zeer positief wat ik er allemaal al mee kon doen,” schreef van Empel op zijn website. “Ook de foto’s in het ziekenhuis zijn allemaal goedgekeurd. Nu moet ik nog over 3 weken terug komen voor CT-scan te laten maken. De komende week begin ik  met fysiotherapie oefeningen voor mijn schouder.”

“Mijn schouder geraakte op het NK Mountainbike voor de 2e keer dit jaar goed uit de kom en dus zat er niet veel anders op dan een operatie. Ik ben geopereerd in Herentals en ben snel geholpen via de ploeg,” ging hij verder.

“Ze hebben een stukje bot van mijn sleutelbeen weggehaald en deze hebben ze met 2 titanium schroeven bij mijn schouder gezet (de kom) waardoor deze nu groter is geworden en niet meer uit de kom mag gaan. Ook hebben ze nog een spiertje verplaatst die de kom nog meer stevigheid moet geven.”

“De stage in St. Moritz in Zwisterland is ook goed verlopen. De eerste week moest ik me redden op de rollen en brak ik nieuwe records binnen trainen. Na een klein weekje ben ik dan buiten voorzichtig alleen gaan fietsen en heb dat steeds verder uitgebouwd. De laatste week heb ik volledig meegetraind met de ploeg en zijn we ook nog eens naar de Stelvio en Mortirolo gereden.”

Ondanks de problemen is hij toch tevreden over zijn voorbereiding.

“Alles bij elkaar heb ik nog niet zoveel tijd verloren met de operatie. Het is zaak de komende weken veel aandacht te geven aan me schouder en deze goed te laten los masseren voor meer soepelheid.”

“In goed overleg met de mensen om mij heen zal ik ietsjes later starten met het veldritseizoen. Mijn eerste wedstrijd rij ik op 2 oktober in Kalmthout.”

Brecht Toelen