NODRUGS HEROES boven de doopvont

NODRUGS HEROES boven de doopvont

ava

We are not really a club, we are cult. Met deze slogan werd in Booischot zonet een nieuw clubconcept boven de doopvont gehouden: de ‘NODRUGS HEROES’.

NODRUGSHEROES.com is een nieuw ‘clubconcept’ dat individuele atleten, in eerste instantie fietsers, met een gelijke visie vrijblijvend samenbrengt. NODRUGS HEROES wil niet de concurrentie aangaan met bestaande clubs maar vormt een opvangnet voor atleten of kleine clubs die het liefst hun eigen koers varen.

NODRUGS HEROES kiezen voor een levenswijze waarin het individuele beleven centraal staat. “Jij bent de kampioen van je eigen ambities. Het gaat niet om hoe anderen jou zien, maar in de eerste plaats om hoe jij jezelf voelt tijdens en na het sporten, en om hoeveel plezier je er aan beleeft,” lezen we op de website.

NODRUGSHEROES.com richt zich voornamelijk tot individuele sporters met persoonlijkheid, karakter en doorzettingsvermogen. Einzelgängers met een persoonlijke missie, gepassioneerde fietsers en triatleten met zin voor kwaliteit en authenticiteit die nieuwe paden willen ontdekken en hun liefde voor de sport, het milieu en hun medemensen op hun eigen manier willen delen met anderen.

Stefan Van Ouytsel, zaakvoerder van Sportune, is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Hij tekende in 2005 al de blauwdruk voor het succesvolle SAECO MTB team en stond in 2010 mee aan de doopvont van het NODRUGS CONCEPT team dat zijn vijfde jaargang ingaat onder de naam GRANVILLE factory team.

Toch is de insteek ditmaal totaal anders: “We merken dat veel atleten zich niet (meer) thuis voelen in een team. Sponsors leggen steeds meer druk op waardoor teams terecht een schifting doorvoeren zodat enkel de meest geëngageerde leden overblijven.

NODRUGS HEROES krijgen de kans om zichzelf te zijn. Ze hebben geen enkele verplichting vanuit de club, ze worden wel geacht zich aan een aantal spelregels te houden voor de goede gang van zaken.  

Bron: PM