Nomadesk-Narviflexteam staat voor drukke weken

Nomadesk-Narviflexteam staat voor drukke weken

Het Nomadesk-Narviflexteam heeft nog een drukke competitiemaand voor de boeg. Kris Henderieckx vertelt wat er  te gebeuren staat.

We staan net voor een erg drukke competitiemaand met ons team, maar natuurlijk hebben we ook de voorbije tijd niet stilgezeten!

Nadat we het strandraceseizoen succesvol afsloten met verschillende overwinningen van Inne Gantois, werd de lokroep naar de Ardennen en de échte bergen steeds groter.

Ik had als eerste doel een podiumplaats in de Grand Raid Nisramont gesteld, een prachtig multisportevenement met naast MTB ook kayak, trailrun en run-bike. Nadat ik er met mijn duopartner de voorbije jaren net naast viel, lukte het nu met poulain en gelegenheidsparner Arne wél! Onze spannende strijd kan je hier nalezen.

Dan was het met knikkende knieën toewerken naar de zwaarste endurowedstrijd ter wereld, de Shimano Epic Enduro! Vorig jaar stonden we er ook aan de start en waren we onder de indruk van de zware hellingen en technische, rotsachtige afdalingen. Maar… dit jaar deed de organisatie er nog een stevige schep bovenop. Het werd een dag van afzien, grenzen verleggen, elkaar steunen én genieten! Pieter, Kris, Kris, Klaas en Bosse, allemaal bereikten we na een erg lange dag de finish. Dat op zich is al straf, maar Bosse werd ook nog eens knap 14e tussen de toppers! Lees het diepgaande verslag en bekijk die fantastische foto’s op onze site.

Inne Gantois kon niet mee, want moest op baby Lasse passen. Tussendoor startte ze wel in de eerste marathon van dit seizoen te Grand-Halleux en ze won! Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Lees de update van onze multitaskende ploetermoeder of Slummy Mummy er maar eens op na!

Een weekje na de Epic, dat we gebruikten om uit te rusten, stond onze teamstage gepland. We hebben een weekje aan het Gardameer getraind en gerust in idyllische omstandigheden. Dat meer, die bergen, het aangename weer, lekker eten… fantastisch om dan met de teamies samen aan de conditie te kunnen werken. De beelden en filmpjes op de teamsite spreken voor zich!

Op weg naar en van de stage startten verschillende teamies in twee endurowedstrijden uit de Cannondale Enduro Series, een hoogstaande reeks van endurowedstrijden in de Vogezen. Onze topper Bosse had in de eerste race behoorlijk wat pech, stond lang aan de leiding in de tweede reeks en sleepte tot slot een mooie ereplaats uit de brand. Het leven op weg naar de endurotop? Read on!

Onze volgende doelen? De Roc d’Ardenne en het Belgisch Kampioenschap enduro @ Maboge, dat allemaal dit weekend! Vrijdag starten onze endurorijders in de Roc Enduro, onze marathonrijders starten op zaterdag in de 82 km lange Roc Marathon, een wedstrijd uit de hoogstaande UCI marathon series. Op zondag starten we in het BK Enduro.

Daarna gaan we nog naar Denemarken om er aan een 12-uurs race deel te nemen, starten we in de BeMC, zoeken we het avontuur op in de Zuid-Franse TransVésubienne en trekt endurorijder Bosse naar het Schotse TweedLove.