Bart De Vocht zegeviert in Houffalize

Bart De Vocht zegeviert in Houffalize

Bart De Vocht heeft zijn tweede zege binnen in de Beneluxcup. De Scott-Goemanrenner versloeg in Houffalize de Nederlander Hans Becking, die in extremis David Rosa voorbij snelde. Jeff Luyten werd vierde voor Kevin Panhuyzen.

De Vocht koos dadelijk het hazenpad. Alleen David Rosa was in staat om in zijn spoor te blijven. De verschillen blijven tot halfkoers wel miniem tussen de twee.

Achter het duo streden de Nederlander Becking, Pieter Geluykens, Ruben Scheire, Jeff Luyten en Kevin Panhuyzen voor de ereplaatsen.

In de voorlaatste ronde veranderde situatie. De Vocht kreeg het gezelschap van Rosa. De derde plaats leek naar Becking te gaan, ondanks het weerwerk van Panhuyzen en Luyten.

Maar in de laatste ronde sloeg het noodlot toe voor de Portugees Rosa toen hij een lekke band kreeg. Hij werd dan ook voorbij gesneld door Becking. Rosa moest vrede nemen met de derde plaats. Luyten werd vierde voor Panhuyzen, die daarmee ook als belofte won.

Eerder op de dag pakte Jimmy Tielens bij de masters 1 zijn tweede zege in de Beneluxcup voor Gerrit Delfosse en Davy Huygens. Benny Houben werd vierde voor de Nederlanders Christiaan de Graaff.

Peter Douha won bij de masters 2 voor Maikel Govaarts en Frederic Luybaut.

Ronny Geerts was de sterkste bij de masters 3 voor Claude Derveaux en Eric Pondant.

Beeldinterviews met winnaars en verliezers volgen later.