nuchtere meningen na parcoursverkenning WK Tabor 2015

nuchtere meningen na parcoursverkenning WK Tabor 2015

Kevin Pauwels wordt naar voor geschoven als één van de favorieten. Hij verkende gisteren als enigste elite de omloop. Hij had geen zicht op wat hij mocht verwachten maar na afloop van zijn verkenning zie hij dat het een lastige wedstrijd gaat worden, die zeer snel zal verreden worden. Daar zit hij niet op te wachten.

Tom Meeusen voelt zichzelf niet 100 % om vol voor het kampioenschap te kunnen gaan. De verwikkelingen van de afgelopen dagen rond de ozondokter uit Rotselaar wegen door bij Tom. Tom had een uitgesproken mening over de staat van het parcours : “Het maakt niet uit hoe het parcours er bij zal liggen : sneeuw of ijs, het doorslaggevende punt zullen de balken en/of de trappen worden. Daar zullen de verschillen gemaakt worden”

Sven Nys maakt zich nog geen zorgen over de staat van het parcours. Zaterdag gaat hij zijn verkenning doen. Dan krijgt hij een beter zicht over de staat want dan zijn er al wedstrijden over gereden. De weersomstandigheden wijzigen hier constant en daarom verkiest hij om zaterdag pas de verkenning in te lassen en hem zo voor te bereiden op zijn kampioenschap.

Wout Van Aert verkende vandaag al heel intensief de omloop. Dit onder goedkeurend oog van Niels Albert. Die voor zijn poulin alles in geuren en kleuren vooraf had verkend. Hij gaf hem tips die zouden kunnen meespelen in de wedstrijd om de titel bij de elites. Wout zelf vond het een lastige omloop. De hoogteverschillen zullen meespelen over winst en/of verlies.

Klaas Vantornout houdt van een Wereldkampioenschap, de sfeer die erbij hoort, de spanning, …. In Tabor vindt hij een omloop die best zwaar te noemen valt. Hij verwijst ook naar de hoogteverschillen in de omloop die parten gaan spelen bij winst of verlies. Toch heeft hij ambitie om er weer vol voor te gaan.