Officieel persbericht overname Telenet Fidea Cycling Team door Sven Nys en Balenberg NV

Officieel persbericht overname Telenet Fidea Cycling Team door Sven Nys en Balenberg NV

Sven Nys en Balenberg NV worden nieuwe eigenaars Telenet Fidea Cycling Team

Vanaf 1 maart 2016 neemt Balenberg NV het Telenet Fidea Cycling Team over. Voor het bedrijf achter het Sven Nys Cycling Center ligt het team helemaal in het verlengde van de andere activiteiten. Sven Nys wordt ploegmanager.

Hans van Kasteren neemt na het seizoen definitief afscheid van het Telenet Fidea Cycling Team. Hij ging zelf op zoek naar een waardige overnemer en vond die in Sven Nys en de NV Balenberg. “Samen  met onze hoofdsponsors heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor Sven Nys als mijn opvolger”, verduidelijkt van Kasteren. “Wij zijn er allemaal van overtuigd dat Sven een meerwaarde zal zijn voor het team. Sven Nys is een icoon binnen het veldrijden en de meerwaarde die hij kan bieden aan onze renners en de teamstructuur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in deze beslissing.”

“Onder leiding van Sven zal ook de veelbesproken piramide van onze jeugdwerking blijven bestaan”, vult van Kasteren aan. “De piramide wérkt, dat hebben we met o.a. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Thijs Aerts,… al duidelijk bewezen. Dat Sven dit ook erkent, kan alleen maar een enorme boost geven aan onze huidige jeugdrenners.”

Voor Balenberg NV past een cyclocross team perfect in het verlengde van de activiteiten van het Sven Nys Cycling Center, het centrum voor off-road biking dat in volle aanbouw is op Balenberg. Sven Nys: “Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden. Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team. Nergens in de cross is er een team met zo’n traditie op dat vlak. Het team zal ook kunnen terugvallen op Energy Lab waarmee we een partnership hebben en de locatie leent zich ook nog eens perfect voor crosstrainingen. Met mijn ervaring kan ik ook de eliterenners – toch het uithangbord van het team – en de organisatie op zich nog wat bijbrengen.”

In het dagelijkse management van het Telenet Fidea Cycling Team zal Sven worden bijgestaan door Karen Ramakers, die de voorbije jaren ook al een deel van de managementtaken van het team op zich heeft genomen. Kris Wouters blijft actief als ploegleider, Nancy van Kasteren blijft instaan voor de startcontracten van de renners en administratie. Alle lopende contracten met renners en sponsors worden overgenomen.

De twee hoofdsponsors van het team, Telenet en Fidea, blikken tevreden terug op de mooie samenwerking met van Kasteren en kijken ambitieus vooruit naar de toekomst. Edwin Schellens, CEO van Fidea: “Nu ook Hans van Kasteren afscheid neemt, sluiten wij een belangrijk en kleurrijk hoofdstuk af in Fidea’s merk- en sponsoringsgeschiedenis. Samen met Bart Wellens, was Hans van Kasteren de man waarmee we in 2004 onze eerste stappen in het veldrijden hebben gezet. We blikken met mooie herinneringen terug op onze tijd samen. Wij gaan nu verder, met partner Telenet én met Sven Nys. We zijn blij dat Sven voor het Telenet-Fidea Cycling Team kiest en dat hij samen met ons en Telenet het team verder wil doen groeien. Op onze steun kan hij voor 100% rekenen. Welkom Sven!”

Jeroen Bronselaer, VP Residential Marketing bij Telenet: “Hartelijk dank aan Hans van Kasteren voor het fantastische werk van de afgelopen jaren en de realisatie van deze bijzonder sterke opvolging. Met Sven Nys aan het roer wordt niet alleen het werk van Hans verder gezet. Neen, het héle veldrijden gaat een mooie toekomst tegemoet. We zijn blij dat we daar een zeer actieve rol in spelen. Niet alleen door de cross met de strafste beelden en commentaar op televisie te brengen, maar ook via dit team met zijn puike renners en een beloftevolle jeugd. Veel succes Sven!”

“Ik kijk er zelf ook enorm naar uit”, vult Sven aan. “Maar tot 1 maart ben ik renner van het Crelan AA Drink Team en focus ik mij volledig op mijn laatste maanden als profrenner. Ik wil even hard blijven genieten van elke cross waar ik start en ga overal voor winst. Tot mijn fiets aan de haak hangt blijft Hans de manager en het gezicht van het Telenet Fidea Cycling Team en zijn de renners mijn concurrenten.”

Bron : Gert Van Goolen