Offroad met Tom( over het EK, Niel en Gavere)

Offroad met Tom( over het EK, Niel en Gavere)

Tom Vannoppen laat deze week zijn licht schijnen over het EK en blikt vooruit naar de wedstrijden in Niel en Gavere. Een vleugje nostalgie mag daar ook wel bij.

Het EK was succesvol voor de Belgen. Bij de elite hebben ze op het EK collectief zeer sterk gereden, maar de twee Nederlanders staken er een stuk bovenuit. Dus het brons was het hoogst haalbare. Voor Iserbyt zal de overwinning deugd gedaan hebben en zo bewijst hij nogmaals hoeveel talent hij heeft. Al is het verschil tussen de elite en beloften toch nog heel groot. Als ik naar de rondetijden van de beloften en profs kijk, dan zouden de beloften moeten vechten voor een top 20 plaats in vele crossen.

Sanne is wereldkampioene en heeft haar trui alle eer aangedaan en dat Sanne haar zinnen gezet had op de EK konden we al afleiden door haar niet- deelname aan de Koppenbergcross. Jammer dat ze als wereldkampioene niet gestart is, maar na het EK heeft ze gelijk gekregen en kan niemand haar iets kwalijk nemen. Voor Laura begint het eindelijk de goede kant uit te gaan, en laat ons hopen dat ze haar goede benen gevonden heeft voor de rest van het seizoen en dan gaan we van haar nog mooie dingen zien.

Wij kunnen met ons team alleen maar tevreden zijn. Ten eerste waren er 9 van onze 12 renners geselecteerd. Pakten we met Kopecky en Sieben Wouters zilver en brons en achteraf bekeken waren ze alle twee de sterkste in koers, maar kwamen ze in de finale een tikkeltje killersinstinct te kort. Ook bij de profs deden we tot de laatste ronde mee voor de bronzen medaille, maar moesten we tevreden zijn met een 6de en 7de plaats.

Dit weekend staan de crossen van Niel en Gavere op het programma. Eén ding is zeker:in Niel krijgen we een andere winnaar dan van der Poel of Van Aert. Zij sparen zich voor de zware wedstrijd van zondag. Ik denk dat we zondag toch nog een Mathieu show mogen verwachten of Wout moest al echt helemaal gerecupereerd zijn van zijn stage in Italië. Aan Niel heb ik niet echt goede herinneringen, het was de thuiscross van mijn sponsor Palmans. Maar door het vele loopwerk ieder jaar heb ik er nooit een fatsoenlijke uitslag gereden. Gavere daarentegen was wel een wedstrijd die me in mijn goede dag lag. Ik heb er zelfs enkele keren op het podium gestaan. Maar wat me echt  bijgebleven  is van die wedstrijd is toch het jaar dat Wellens won en er iedereen op minuten reed.

Tom

Foto:  Florent Bouchat