Niki Brammeier wint in Niel

Niki Brammeier wint in Niel

Niki Brammeier heeft de veldrit in Niel gewonnen. De Britse kwam solo aan en haalde het voor Arzuffi en Ellen Van Loy.

In de eerste ronde vormde zich een kopgroep met Cant, Arzuffi, Van Loy, Brammeier en Sels. Bij het ingaan van de tweede ronde kwam Sanne Cant ten val en sleepte Arzuffi mee in haar val.

Meteen lagen de posities vooraan anders. Met nu Sels op kop gevolgd door Van Loy en Brammeier. Sanne Cant volgde een heel eind verderop en leek op te geven. Arzuffi en Anderson volgde respectievelijk  als vierde en vijfde.

Met nog drie ronden te gaan, hadden we nog steeds dezelfde leidsters. Cant was aan een achtervolgingrace begonnen.

Het leidend trio had tien seconden voorsprong op Arzuffi bij het ingaan van de voorlaatste ronde.

Net voor het aansnijden van de laatste ronde sloot Arzuffi bij de leidsters aan. In het laatste stuk kon Brammeier wegrijden. Ze reed solo naar de zege. Arzuffi pakte de tweede plaats voor Van Loy en Sels. Anderson werd vijfde. Nikola Noskova werd zesde voor Karen Verhestraeten, Denise Betsema, Axelle Bellaert en Sanne Cant kwam als tiende over de streep.

Sanne Cant verklaarde achteraf niet te veel last te ondervinden van haar val. ‘In eerste instantie dacht ik naar huis te rijden met de fiets. Maar toen vroeg ik of iemand mijn stuur kon recht trekken. Julien Gielen heeft dat dan gedaan. En zo heb ik de wedstrijd maar uit gereden,’ zegt de wereldkampioene.

Foto: Marc Bluys