Offroad met Tom over het veldritseizoen

Offroad met Tom over het veldritseizoen

Voor de laatste keer dit seizoen blikt Tom Vannoppen  in zijn column terug op het veldritseizoen dat op zijn laatste benen loopt.

Het is een heel lang seizoen geweest, maar zondag gaan we met heel de ploeg nog een laatste keer voor Rob Peeters supporteren. Met achteraf een groot feest in Mol Sluis. Ik heb mijn vakantie al gehad. Ik heb de krokusvakantie doorgebracht op de skilatten. Dus voor mij begint het werk terug met het plannen van stages en het wegprogramma.We mogen niet klagen over onze prestaties bij de jeugd. Sieben Wouters die de eindwinst van de Superprestige op zak heeft.Maar vooral Tomas Kopecky. Naast zijn nationale titel pakte hij ook eindwinst in de wereldbeker en Superprestige en zilver op het EK en WK.Tomas wordt volgend jaar belofte. Dus is het vooral een jaar om te leren. Maar dat hij talent heeft, daar twijfelen we niet aan. Voor de gebroeders Sweeck zijn de onderhandelingen bezig en gaat het de goede richting uit, hoop ik. Maar daar hebben we nog tijd voor na de laatste wedstrijd. 

En wat gaat het volgend jaar zijn? Als we volgend jaar dezelfde Mathieu aan de start gaan krijgen, vrees ik dat we weer dikwijls naar een one man show gaan moeten kijken. Maar het blijft wel zalig om die kerel zien rond te vliegen over de parcours.  Verder is het uitkijken hoe Wout het er gaat vanaf brengen in zijn wegcampagne.  Als dat meevalt , dan vrees ik dat we volgend jaar hetzelfde scenario gaan krijgen in de cross als dit jaar. Al hoop ik dan toch stiekem op een super Laurens Sweeck in een Sauzen Pauwels- Vastgoedservice truitje die voor weerwerk kan zorgen.

Tom

Foto: Florent Bouchat