Olympische delegaties in de provincie Limburg?

Olympische delegaties in de provincie Limburg?

ava

Als het provinciebestuur het voor te beslissen heeft, dan strijkt er binnenkort een Olympische Landendelegatie neer in de provincie Limburg. Samen met het BOIC werden er maar liefst elf Limburgse topsportaccommodaties geselecteerd als Olympisch trainingscentrum

Gouverneur Reynders heeft het project “Limburg for gold” gelanceerd. Dit omdat Limburg een sportieve provincie die ze willen internationaal promoten.

Het project legt de focus op elf Limburgse sportaccommodaties die door de Belgische en de Vlaamse Sportfederaties samen het het BOIC geselecteerd werden om in aanmerking te komen als Olympisch trainingscentrum. Om hiervoor in aanmerking te komen werden heel strenge internationale sporttechische eisen gesteld voor de bepaalde sporttakken waarvoor zij geselecteerd zijn.

Gelet op de prima ligging ten opzichte van Londen, de gelijklopende klimaatomstandigheden en de bijkomende pluspunten zoals het toerisme in Limburg, de medische zorg is de kans groot dat de Olympische delegatie in de loop van de volgende maanden naar Limburg zullen afzakken om de kanshebbers te beoordelen.

Met Limburg for gold gaat Limburg zich internationaal kunnen promoten. Bij de elf geselecteerde accommodaties is Circuit Zolder en Atletiekstadion De Veen uit Heusden Zolder geselecteerd. De eerste voor de hoofdtak BMX en de tweede voor het atletiekgebeuren. Ook Sportpark Lakerveld is bij de genomineerde. Zij zijn in Houthalen – Helcteren geselecteerd voor het badminton gebeuren.

Hopend op een positief rapport om mee te gaan in het project “Limburg for gold” wachten we op de bezoeken van de Olympische delegatie.

Gepubliceerd door N.A.