Ontslag Frank Glorieux als CEO Cycling Vlaanderen

Ontslag Frank Glorieux als CEO Cycling Vlaanderen

Op 01 april 2022 nam CEO Cycling Vlaanderen Frank Glorieux ontslag.

Het zat er aan te komen, gedurende reeds twee jaar werd hem het echt moeilijk gemaakt om zijn werk als CEO deftig uit te voeren. Daarom waren we er ook niet van geschrokken toen we hoorden dat Frank Glorieux zijn ontslag heeft ingediend bij Cycling Vlaanderen als CEO.

Frank Glorieux had mooie gedachten om Cycling Vlaanderen weer nieuw leven in te blazen maar het werd hem niet altijd in dank afgenomen. Hij kwam dikwijls in discussies met de raad van bestuur in verband met de budgetten en de werking en dat heeft hem zijn ontslag gekost.

Glorieux bracht diverse projecten rond het vrouwenwielrennen in het daglicht en zorgde ervoor dat deze ook daadwerkelijk uitwerking kregen. Cycling Vlaanderen kwam uit met diverse projecten als kopvrouwen, zij aan zij, de ladies cycling trophy en nog zoveel meer. Telkens werden er gekende namen aan gekoppeld om het zeker slaagkansen te geven. Maar het heeft niet mogen baten.

Frank begon zijn carriere bij Cycling Vlaanderen in 2016 en omringde zich met een ploeg jonge mensen die nieuwe ideeën naar de horizon brachten. Zij wilden samen een moderne aanpak op poten zetten maar daar was de oude garde niet echt mee gediend.

Frank Glorieux zorgde ervoor dat Cycling Vlaanderen verder bleef groeien ondanks het feit dat Corona stokken in de wielen stak. Het aantal leden binnen Cycling Vlaanderen bleef stijgen. Nu zal het de vraag zijn wie hem zal opvolgen en hoe het verder zal gaan met de diverse projecten die reeds opgestart zijn.

We wensen Frank het allerbeste toe.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Cycling Vlaanderen