Winst voor Niek Kimmann en Laura Smulders bij de eerste EK ronde in Verona

Winst voor Niek Kimmann en Laura Smulders bij de eerste EK ronde in Verona

Verona is het strijdtoneel tijdens het weekeinde van 01-02-03 april 2022 voor de opening van het EK gebeuren in de BMX. er stond geen maat op de Nederlands. Bij de elites Men kregen we een mooie overwinning voor de Wereldkampioen Niek Kimmann en bij de Elites vrouwen was het Laura Smulders die haar liet gelden.

De hele BMX Wereld reisde af naar Verona om daar te kunnen deelnemen aan de eerste en de tweede ronde meetellende voor het Europees Kampioenschap BMX. Het was vooral uitkijken naar de conditie waarin alle rijders/rijdsters verkeerden om te zien hoe hun winterperiode verlopen was.

Bij de elites vrouwen onder de 23 jaar kregen we een mooie overwinning voor de Italiaanse rijdster Frencesca Gingolani Ferf. Zij kon de Franse rijdster Emma Jouteau achter zich houden en Eliska Barturnkova voor het Thrill team Euro werd derde.

Bij de junioren dames was de overwinning voor Valerie Vossen van Dare 2 Race BMX Team voor België. Zij wist de eerste manche vlot te winnen maar ook in de halve en in de finale toonde zij haar als de beste. Dus de eerste overwinning voor België is binnen. De tweede plaats ging naar Lissi Van Schijndel uit Nederland en de derde plaats ging naar Sabina Kosarkova. Aiko Gommers werd vierde in deze finale en Robyn Gommers zesde.

Bij de junior Men was het Wannes Magdelijns die zorgde voor de tweede overwinning van België. Hij was overall de beste van de dag en bezorgde daarmee Target BMX Team de overwinning. De tweede plaats ging naar Julian Bijsterbosch en de derde plaats ging terug naar een Nederlandse rijder namelijk Jason noordam van Ultimate Europe.

Bij de men under 23 jaar was het Italië boven. Leonardo Cantiero ging matig van start in zijn reeks en eindigde tweede maar in de 1/8 – 1/4 -1/2 en de finale kon hij de wedstrijd in handen nemen en vlot naar de overwinning rijden. De tweede plaats was voor Ganus Dyhre uit Denemarken en het podium werd vervolledigd door de Italiaanse rijder Giacomo Gargaglia.

Dan de kleppers van de dag met natuurlijk alle ogen die gericht waren op de wereldkampioen Niek Kimmann. Hij reed een vlekloos parcours al moest hij in de 1/8 tevreden zijn met een tweede plaats. Maar in de andere reeksen zette hij de puntjes op de I en werd overall de eindwinnaar van ronde 1 in Verona. De tweede plaats ging naar Frankrijk met als rijder Sylvian André. De derde plaats ging naar Carlos Alberto Ramirez.

Bij de elites dames was de overmacht voor Laura Smulders. Alles werd door haar gewonnen. De tweede plaats ging naar Bethany Schriever en Zoe Claessens mocht als derde naar het podium. Zoek niet naar de Belgische kampioene Elke Van Hoof. Die ging hier niet van start.

Bron: Nancy Aerts

Foto’s : UEC