Onze man reed de streetrace van Baarlo

Onze man reed de streetrace van Baarlo

ava

Onze techniekreporter Jan van Dijk reed de Streetrace van Baarlo in Nederlands Limburg. Hoe het Jan verging, vertelt hij in een leuk verslagje.

Zoals elk jaar staat ook dit jaar weer de streetrace van Baarlo in het Nederlandse Limburg op de planning . Sfeer en een gave wedstrijd is de drijfveer om me hier altijd weer voor op te laden.

Deze keer rijd ik bij de funklasse als 50 jarige nestor in het MTB peloton en ik zie dat er erg veel jong geweld komt rijden. Sommige mensen verklaren me voor gek dat ik het nog doe, maar ik vind het te mooi om te doen.

Achteraan opgesteld worden heeft als voordeel dat ik erg veel mensen in kan halen, maar het parcours heeft wat veranderingen ondergaan die er voor zorgen dat je niet op heel veel plekken  kan inhalen. In de eerste ronde sta ik al 2 keer in een opstopping.

In de tweede ronde heb ik al weer zicht op de groep voor me en maak me klaar om ze in te gaan halen. Op dat moment rijdt  een jonge gast niet de vrachtwagen in, maar stapt gewoon af omdat hij geen snelheid heeft. Gevolg: ik kan even wachten om vervolgens weer naar de groep voor me te moeten rijden.

Eind van de tweede ronde nog weer eens moeten wachten op het klimmetje in het bos waar iemand valt en weer is de groep voor me uit het zicht. In de 3 de ronde kan ik de aansluiting weer vinden en ga in 1 ronde 10 mensen voorbij. Maar de groep die daar voor ligt en ongeveer net zo hard rijd als ik kan ik niet meer achterhalen. Ik  heb zo veel moeten geven na een paar keer stil te hebben gestaan dat ook voor de snelheid een beetje er uit is. Ik kan mijn toch wel mooie 24 ste plek consolideren en de rest op achterstand houden.

Door het vele publiek en alle mensen die je kennen en aanmoedigen is Baarlo altijd een feest om te rijden en ben ik een tevreden mens , die behoorlijk kapot is maar wel gelukkig met mijn uitslag ( meer dan de helft van het vrij jonge veld achter me gelaten).

Jan ( MTBFOOL ) v Dijk