Oost Vlaams Kampioenschap en Topcompetitie in Gent

Oost Vlaams Kampioenschap en Topcompetitie in Gent

Blaarmeersen was het afgesproken punt om de titel van Oost Vlaams Kampioens te behalen en punten te sprokkelen voor de stand van de Topcompetitie

Het parcours op het domein Blaarmeersen werd overgoten door de prachtige zonnestralen. Daar konden de toeschouwers nu niet om klagen. Zomerse temperaturen af te lezen op de thermometer maar ook bij de rijders die strijden om de titels. Reden genoeg om af te zakken naar dit parcours in Gent om de strijd aan te gaan.

Bij de cruisers 30+ ging de titel naar Tonny Strobbe voor Kurt Demeulemeester. Zij waren de enigen die strijden om de titel in deze klasse. De dagoverwinning was voor Alain Deschagt.

Bij de meisjes van 10/11 jaar ging de titel naar de thuisrijdster Britt Baetens voor Yara Van Der Hoeven. De meeste punten voor de TC gingen naar Nieke Coppens voor Marthe Goossens.

Bij de boys 5/6 ging de titel naar Lars Van Stappen. Niels Appermont rijdende voor de BMX club Circuit Zolder mocht als kersverse Vlaamse Kampioen de meeste punten sprokkelen voor de stand van de TC.

Tjorven Mertens kwam ziek aan de start maar ging er alles aan doen om de titel naar zich toe te rijden. Hij slaagde in deze opzet en mocht ook de dagzege op zijn naam schrijven.

Xander Van Der Steibel mag dit seizoen beëindigen in de trui van Kampioen van Oost Vlaanderen. De dagoverwinning was voor Wannes Magdalijns bij onze boys 8 jaar.

Boys 9 stond geen maat op Yeno De Clerq. Dees De Witte werd de daglaureaat.

Boys 10 jaar : Overgelukkige ouders aan de finish want Gianluca Pollefliet werd d enieuwe kampioen bij de jongens en de zus Ilana werd tweede bij de meisjes 12/14 jaar. Reden te meer om te vieren.

Yenten Meiresonne werd de nieuwe kampioen bij de boys 11. De dagoverwinning was voor Robbe Dens.

 

In block twee waren ook nog heel wat titels te verdelen. Deze zijn als volgt uitgedeeld : Rico Van De Voorde bij de boys 12 – Quinten Meiresonne bij de boys 13 en Gijs Elebaut bij de boys 17+.

Lauren Stevens de overwinnaar van de time trail die op zaterdag was afgewerkt was ook de overwinnaar van de dagzege in Gent. Bij de Dames ging de overwinning naar Elke Van Hoof.

We mogen terugkijken op een prachtige wedstrijd die overschaduwd werd met heel wat valpartijen naast de omloop. Daarom is het een bericht naar iedereen toe dat ook de veiligheid naast het parcours dient te primeren. Veiligheid boven alles!