Opnieuw Kevin Pauwels in Otegem

Opnieuw Kevin Pauwels in Otegem

Kevin Pauwels heeft net als vorig jaar de “Verloren maandag cross” in Otegem op zijn naam geschreven. De renner van Sunweb-Revor liet als snel de verzamelde concurrentie achter. Sven Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout vervolledigden het podium. Sven Nys en Niels Albert kwamen vandaag niet echt in het stuk voor.

Traditiegetrouw zakten de renners de dag na het Belgisch kampioenschap af naar Otegem. Al voor de 44e keer werd er in de West-Vlaamse gemeente gestreden voor de ruikers. Sunweb-Revor wou iets rechtzette na het mindere Belgische kampioenschap van gisteren.

Klaas Vantornout en Kevin Pauwels trokken er dan ook meteen op uit. Het Sunweb-Revorduo had al snel een voorsprong van 13 seconden beet op hun drie achtervolgers: Niels Albert, Sven Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout.

Sven Nys showde trots zijn nieuwe trui maar keek al snel tegen een achterstand van 53 seconden aan. De kersverse Belgische kampioen kwam niet in het stuk voor.

Kevin Pauwels voelde zich duidelijk beter in zijn sas dan gisteren. De kopman van Sunweb-Revor, die gisteren door een gekanteld bekken tiende werd op het BK, liet met nog drie ronden op de teller zijn ploegmaat achter. Niels Albert volgde al op 36 seconden met drie West-Vlamingen in zijn wiel.

De situatie veranderde vooraan niet meer. De Sunweb-Revorkopman zette helemaal recht wat er gisteren misliep. Net als vorig jaar ging hij met de overwinning aan de haal.  Sven Vanthourenhout werd nog tweede op ruim een halve minuut. Dieter Vanthourenhout hees zich op het podium als derde.

UITSLAG – 1.Kevin Pauwels 2.Sven Vanthourenhout 3.Dieter Vanthourenhout 4.Klaas Vantornout 5. Sven Nys 6. Niels Albert

Brecht Toelen