Sven Nys uitbundig gevierd

Sven Nys uitbundig gevierd

Voor de supporters van Sven was het een feest in Baal

Het behalen van de achtste Belgische titel was voor Sven zelf eentje dat heel wat emotie in hem teweeg heeft gebracht. ’s Morgens bleek het even niet goed te zijn met Sven. Tijdens de opwarming – stretching bleek er iets te zijn wat niet normaal oogde. Even dacht Sven eraan om de wedstrijd te moeten laten varen omdat hij zoveel pijn had in de rug. Hij wilde het voor zichzelf niet maar vooral niet voor zijn supporters die allen afgezakt waren naar Hooglede Gits.

Een aantal mensen (waaronder de vaste begeleider – de ploegleider – kinisisten) hebben er alles aan gedaan om Sven tot rijklaar te maken. Of dit zou houden moest blijken tijdens de wedstrijd. Maar iedereen kent het resultaat : Sven werd voor de achtste maal Belgische Kampioen.

In zijn woonplaats Baal was alles versierd met Belgische vlaggen. De enthousiaste supporters verzamelden allen op het dorpsplein nabij het gemeentehuis. Daar wachten zij op hun held. Toen hij arriveerde, ging er een luid applaus door het dorp. Het was een onbeschrijfelijk moment.

Tussen al zijn supporters stonden natuurlijk ook heel veel familie. De gelukwensen die hij ontving van zijn petekind deden opnieuw de emoties opwaaien. Daarna heeft hij alle aanwezigen hartelijk bedankt voor de steun die hij van hen heeft gekregen. Maar ook vooral een dikke merci voor zijn entourage en zijn sponsors.

Nu nog eventjes genieten en daarna weer volop concentreren op de wedstrijden. Binnen drie weken staat het wereldkampioenschap gepland en ook daar wil Sven schitteren.