Opnieuw Nederlands Kampioen Joannathan Duinkerke

Opnieuw Nederlands Kampioen Joannathan Duinkerke

Rupchen : tweede maal op rij de Nederlandse Titel voor
Joannathan Duinkerke  bij de G-sporters.

Lars Van Der Haar werd de winnaar in de internationale wedstrijd voor elites en beloften in Rucphen. Hij haalde de mooie overwinning met ruime voorsprong op Joris Nieuwenhuis. Thijs Aerts reed als derde over de finish.

Bij de vrouwen ging de winst naar Inge Van der Heijden die ondanks haar twee lekke banden toch de kalmte kon bewaren en de bloemen mee huiswaarts nemen. Zij kreeg als tweede op het podium Manon Bakker en Helen Wymann op het podium.

De wedstrijd voor de dames nieuwelingen werd gewonnen door Mirren Knaven die haar zus Senne Knaven voor bleef in de spurt. De derde plaats ging naar leonie Bentveld.

Justin Laevens maakte de verplaatsing ook naar Rucphen. Hij moest vanaf de tweede startrij vertrekken en maakte een moeilijke start. Doch bleef hij rustig en kon hij mooi opschuiven in zijn wedstrijd. Ze stonden hier met 30 aan de start en Justin werd uiteindelijk 18e.

Bij de elites dames kregen we een wederoptreden van Mascha Mulder. Na twee weken geen wedstrijd te hebben gereden door ziekte wilde zij weten hoe haar conditie er voor lag in deze wedstrijd. Het ging beter dan verwacht. Ze vertrok sterk en kon mee in duel gaan voor de zevende plaats. Maar helaas materiaalpech besliste anders over het verloop van haar wedstrijd. Ze reed lek net na de materiaalpost en moest dus heel ver lopen. Deze plaatsen kon zij niet meer goed maken in de voorlaatste ronde. Ze werd uiteindelijk nog negende.

Wie een zeer sterke wedstrijd reed in Rucphen was
Joannathan Duinkerke Hij kon voor de tweede maal op rij Nederlands Kampioen worden bij de G-sporters. Hij was ontzettend blij met zijn overwinning en met deze titel. Hij bedankte iedereen op zijn eigen manier. Toffe prestatie neergezet van
Joannathan Duinkerke die vanaf nu weer de Nederlandse trui mag showen.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : renners zelf