Assenede : eindwinst voor Vanden Bussche

Assenede : eindwinst voor Vanden Bussche

Assenede : Mooie prestaties van Shanyl Deschoesitter – Wannes Vanden Bussche die eindwinst pakt in klassement VCC – Kiona D’Hont

26 januari 2019

In Assenede stond de voorlaatste wedstrijd van de VCC op de agenda. Heel wat van onze rijders stonden hier ook aan de start. Het was uitkijken bij de jongeren hoe zij het ervan af zouden brengen. Bij de 12 jarigen kregen we 26 vertrekkers. De beste papieren waren voor Zeno Durie voor Naud Declerq en de derde plaats ging naar Dries Heirbaut. Shanyl Deschoesitter stond ook aan de start in deze categorie en werd er algemeen zevende. Bij de meisjes was zij tweede op 1.22 van de winnares Lauke Expeels. De derde dame in het gezelschap werd Ana Vancompernolle.

Bij de 13 jarigen kregen we maar 17 rijders die hun wedstrijd betwisten. Het zegengebaar was voor tibo Vancompernolle die het wist te halen van Milan De Winter. De derde plaats was voor Milwaukee rijder Thorben Allaer.

Op zondag mochten de beloftenjunioren, nieuwelingen en dames aan hun wedstrijd deelnemen. Ook hier was het uitkijken naar heel wat rijders van onze ploeg. Bij de beloften stonden ze met 35 aan de start en Wannes Vandenbussche wilde zich op een speciale manier tonen. En dat deed hij ook. Op het loodzware parcours werd het stoempen om voorin te zitten. Hij behaalde een 11e plaats op 4.21 van de winnaar Jelle Camps. De tweede plaats was voor Kenneth Van Compernolle en de derde plaats ging naar Gert Smets. Wannes werd uiteindelijk de eindwinnaar van dit klassement bij de beloften. Hij was hier super tevreden mee.

Zijn ploeggenoot Andres Verdonck deed het net een plaatsje beter als Wannes. Hij kwam als tiende over de finish en had een achterstand van iets meer dan vier minuten op Jelle Camps.

Bij de junioren hadden we 40 deelnemers die hun beste beentje voorzetten. De winst ging naar Lecerf William Junior. Tweede plaats ging naar Wout Vervoort en de derde plaats was voor Emiel Vanstruynoge. De beste papieren waren voor Robbe Willems. Hij had een goede start genomen en dook als derde het veld in. Maar door zijn snelle start moest hij zich even herpakken en recupereren om dan er weer vol tegenaan te gaan. Hij zakte even terug naar de tiende plaats maar na zijn herstel ronde kon hij opnieuw doorschuiven naar de zesde plaats. Hij kwam 2.20 na de winnaar binnen.

Wie ook aan de start stond in deze wedstrijd was Mats Omloop. Mats geeft zich elke wedstrijd met overgave in zijn rit. Hij naderde tot een groep waarin hij gestreden heeft. Hij werd uiteindelijk 12e op 4.02 van de winnaar.

Bij de eerstejaars nieuwelingen hadden we maar 29 deelnemers aan de start. Hier ging de winst naar Kenay De Moyer. De tweede plaats was voor Damon Bellon en de derde plaats was voor Silas Kuschla. Er stonden geen eerstejaars nieuwelingen van onze ploeg aan de start.  Wel bij de tweedejaars nieuwelingen was het uitkijken naar de prestaties van Senne Willems en Brent Delaere. Met dertig tweedejaars mochten zij gaan strijden voor de winst. Het was Lucas Janssen die onze rijder Senne Willems vooraf ging en met de bloemen huiswaarts keerde.  Senne Willems had pech in de lottrekking en moest als laatste plaats nemen op de startgrid. Hij panikeerde niet en op een halve ronde wedstrijd had hij de koplopers al bij de lurven. Het bleef een gesloten wedstrijd tot op het laatste van de eerste ronde. Toen werd er een kleine kloof geslagen en werd er gevochten voor de ereplaatsen. Het was een spurt tussen Lucas Janssen en Senne Willems. Maar hij had niet meer de macht in de benen om vol aan te kunnen zetten om zo de winst naar zich toe te halen. Na afloop was hij een beetje ontgoocheld want hij had meer verwacht.

Bij onze dames keken we uit naar de prestaties van Kiona D’hont en Chloe Greenwood. Ze stonden met 12 dames aan de start om uit te maken wie de beste zou zijn in deze kasteelcross. Dit keer was het Sterre Vervloet die het zegegebaar mocht maken. Kiona D’hont werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Febe De Smedt. Chloe Greenwood is aan een sterke opmars bezig. Zij behaalde een mooie zesde plaats op 1.51 van de winnares Sterre Vervloet.

Na de wedstrijd van Jente Michels in Zonnebeke besloot hij om op zondag naar de wedstrijd te gaan van de LRC. Hij vond daar een zeer mooi parcours en hij wilde uit sympathie voor de organisatie ook zijn Belgische trui showen. Hij maakte er weer een solo rit van en pakte ook hier de bloemen mee.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf