Organisatie Neerpelt voert opmerkelijke wijzigingen door

Organisatie Neerpelt voert opmerkelijke wijzigingen door

ava

De veldrit in het Limburgse Neerpelt begint zich stilaan te nestellen tussen de vaste waardes op de veldritkalender. De organisatie van de eerste manche van de Fidea Cyclocross Classic voerde voor dit jaar echter een aantal opvallende wijzigingen door.

Opvallend is eerste en vooral de datum van de veldrit in Neerpelt. De afgelopen jaren werd het evenement steeds georganiseerd op de laatste zondag van september. In 2011 zullen de supporters echter op zaterdag 24 september naar Neerpelt moeten afzakken.

“De reden dat Neerpelt verschoven is van zondag naar zaterdag is omdat dat weekend de wereldkampioenschappen wielrennen in Kopenhagen doorgaan,” vertelde organisator Erwin Vervecken aan Offroadbiking.eu. “Het is voor ons heel belangrijk om de cross live op TV te houden en daarom dat de elite naar zaterdag 14u verschoven zijn.  De VRT zal deze cross uitzenden en aansluitend de finale van het WK bij de beloften.”

De dames starten uitzonderlijk na de elite, daar zijn echter wel enkele nadelen aan verbonden.

“Natuurlijk heeft dit ook negatieve kanten,” gaf Vervecken toe. “De kans bestaat dat een deel van het publiek zal vertrekken voor de start van de vrouwen.”

Niet heel de veldrittop zal te zien zijn in Neerpelt. Bart Wellens trekt eind september samen met zijn teammaat Rob Peeters naar Amerika voor de cyclocross in Las Vegas.

“Bart Wellens en ook Rob Peeters gaan niet aan de start staan in Neerpelt.  Globaal gezien gaat dit niet zoveel uitmaken,” zei de drievoudige wereldkampioen veldrijden. “Bart heeft natuurlijk heel wat toeschouwers, maar we merken de laatste jaren toch dat het cross-publiek altijd komt opdagen als ‘de toppers’ aan de start staan.”

“Zo was Bart twee jaar geleden een hele tijd buiten strijd in het begin van het seizoen, maar kwamen zijn supporters toch naar de cross, al was het maar om broer Geert aan te moedigen.  De voornaamste renners zullen er in ieder geval zijn, met titelverdediger Sven Nys op kop.”

Brecht Toelen