Tom Vannoppen test positief

Tom Vannoppen test positief

ava

Veldrijder Tom Vannoppen is betrapt op doping. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. Volgens de concentra-krant zou hij na de MTB-wedstrijd in Averbode positief getest hebben op cocaïne. Vannoppen ontkent dit bericht echter, hij stond zelfs niet aan de start van de wedstrijd in Averbode.

Volgens de Limburger zou het gaan om een kleine hoeveelheid sibutramine die zou ontdekt zijn tijdens een dopingcontrole. Sibutramine zorgt voor een snellere verbranding tijdens de stofwisseling. Dit middel werd eerder al aangetroffen bij wielrenner Lorenzo Bernucci en voetballer Adrian Mutu.

De carrière van Vannoppen kende twee uitschieters: zijn tweede plaats op het WK 2002 in Zolder achter Mario De Clercq en zijn zege in de Druivencross in Overijse in 2001. Hij was ook twee keer vice-wereldkampioen bij de beloften: in 1999 in Poprad en in 2000 in Sint-Michielsgestel.

De rest van zijn carrière werd gehypothekeerd door een hardnekkige voetkwetsuur, deels ook door drankgebruik. In 2008 kwam Vannoppen bijkomend in opspraak toen bij hem privé cocaïne werd gevonden.

Brecht Toelen