Overheersing van Marianne Vos bij de dames Wereldbeker Fiuggi

Overheersing van Marianne Vos bij de dames Wereldbeker Fiuggi

Er stond geen maat op Marianne Vos tijdens de voorlaatste wedstrijd meetellende voor de wereldbeker in Fiuggi. De tweede plaats ging naar Katharina Nash. De derde plaats ging naar Sophie De Boer die hiermee de winnares wordt van de wereldbeker 2016-2017.

Geen Sanne Cant, Jolien Verschueren, Thalita De Jong aan de start tijdens de voorlaatste wereldbekermanche in Fiuggi. Zij verkozen om hun voorbereidingen naar het Wereldkampioenschap niet stop te zetten. De start was heel belangrijk tijdens deze wedstrijd. Het parcours leende zich niet om plaatsen op te schuiven. Noble, De Boer, Lechner, Van Loy en jaja…. Marianne Vos schoven onmiddellijk naar voren nadat het startschot gegeven was. Laura Verdonschot zat ook goed in haar ritme. Ellen Van Loy legde meteen haar tempo op maar later in de wedstrijd zou zij door verschillende schuivers de aansluiting voorin kwijtspelen. Ook Noble, Arzufi kwamen ten val in de afdaling met een afdraging voor Arzufi. Ook Ellen Van Loy ontsnapte niet aan de valpartijen. In de afdaling kozen de vrouwen er allemaal voor om die lopend te nemen. Lechner en Marianne Vos kwamen er het beste doorheen en namen zo een paar meters voorsprong op hun concurrenten. Ellen Van Loy, Nash, De Boer volgden op een paar meters van deze twee koploopsters.

Ronde twee: Lechner, Vos met een voorsprong van tien seconden op Van Loy, Nash, De Boer en de rest van het peloton. Marianne Vos nam voorsprong op Lechner die ten val was gekomen. Ronde na ronde zou Marianne haar voorsprong uitbouwen. Lechner volgde op drie sec. Nash sloot aan bij de groep van Van Loy. Vos deed haar eigen ding op de technische stroken. Ze reed defensief waardoor zij de concurrenten uit het wiel reed. Ellen Van Loy kreeg Sophie De Boer in haar spoor. Deze twee dames kregen een aanrijding waardoor Sophie zich een beetje gepikeerd voelde door deze aanrijding. De valpartijen waren bij de dames niet te tellen. Een parade gaf Vos ten tonele. Voor haar ging alles heel gemakkelijk. Ze controleerde de wedstrijd.

Ronde drie : De ondergrond was spekglad maar voor Marianne Vos gaf dit geen problemen. Ze had al 20 sec voorsprong bijeen gefietst op Nash. Lechner volgde op 30 sec. Noble, De Boer en Worst op 37 sec. Van Loy hield al een achterstand achter haar naam van 39 sec. en Laura Verdonschot deelde haar wedstrijd goed in en kwam door op 58 sec van de leidster. Er was geen bedreiging meer voor Marianne Vos. Ze voelde zich in haar sas en genoot van deze wedstrijd. Nash kon haar achterstand niet verminderen maar zat confortabel op de tweede plaats. Lechner kon haar mountainbike capaciteiten niet uitspelen. Ze sukkelde van de ene hindernis naar de andere. Ellen Van Loy had haar dagje ook niet en kwam geregeld tegen de grond terecht. Daar kon Laura Verdonschot gebruik van maken om haar achterstand op Ellen te verkleinen en zelfs weg te werken. Sophie De Boer probeerde haar leidersplaats in de wereldbeker te verzekeren. Annemie Worst reed een sterke wedstrijd. Ze kon haar goed verweren in de voorste gelederen.

Ronde vier : Ronde na ronde zag je Marianne Vos groeien in haar wedstrijd. Nash hield haar tweede plaats op 28 sec van de leidster. De Boer schoof door naar de derde plaats op 40 sec. Worst ging door op 41 sec. Lechner op 1 min 12, Laura Verdonschot op 1 min 21, Van Loy op 1 min 27, Brammaire op 1 min 30. Marianne Vos reed behoedzaam over het parcours heen. Ze nam zeker geen onnodige risico’s om haar selectie voor het Wereldkampioenschap niet in gevaar te brengen. Ook de andere dames hielden alles goed in de gaten om niet zwaar ten val te komen. Noble bleef telkens problemen te kennen in de afdaling. Ze mocht wel degelijk de prijs krijgen van de pechvogel van de dag. Sophie De Boer drukte door waardoor Worst haar medevluchter kwijt speelde.

Ronde vijf : met de aanvang van de laatste ronde kon er voor Marianne niet meer fout gaan. Behoedzaam reed zij haar laatste ronde af op weg naar haar zege. Nash hield de achterstand op Marianne Vos hetzelfde en kwam als tweede over de finish. De derde plaats was voor Sophie De Boer die daarmee ook eindlaureate is van de wereldbeker 2016-2017.

Daguitslag :

  1. Marianne Vos
  2. Katharina Nash op 40 sec
  3. Sophie De Boer op 59 sec
  4. Annemie Worst op 1 min
  5. Lechner op 1 min 34
  6. Verdonschot op 1 min 45
  7. Van Loy op 1 min 57
  8. Noble op 2 min05

Publicatie : Nancy Aerts