Overijse was ver van super voor Dante Coremans

Overijse was ver van super voor Dante Coremans

Dante was genezen verklaard, alhoewel hij donderdag nog een terugval had met koorts, de kans bestond dat hij weer een weekje moest missen. Echter na één dag was de koorts over en dus werd er toch besloten om af te zakken naar de druivencross. Het werd een heroïsche cross, want de sneeuw viel er met bakken uit de lucht en veranderde het parcours tot een schuifpartij. Wetende dat zij als eerste van de dag moeten starten en er natuurlijk nog bijna geen sporen zijn was het opletten geblazen voor valpartijen. Hij kon niet eten ‘s morgens en tijdens de opwarming kon hij niet doortrekken. Hopelijk zou het in de koers wat beteren en zou hij na 1 ronder er doorkomen. Echter bij de start, moest hij direct passen en kwam pas boven rond een 8ste plaats.

Er zat geen versnelling op, zijn temp was veel te laag, …. het liep voor gene meter. De helling naast het brugje reed hij dan wel net zoals vorig jaar als één van de enige naar omhoog. Maar vooraan was de koers al gereden na één 1/2 ronde, Ward en Lennert waren vertrokken en Ward nam meteen enkele meters op Lennert, en deze laatste heeft het gat nooit meer toe gekregen. Ward won dan ook knap de wedstrijd en overklaste elke tegenstand. Dante werd op minuten gefietst, in de voorlaatste ronde kwam hij nog dichtbij plaats 3, niet omdat hij harder reed maar omdat ze voor hem bijna allemaal her en der tegen de vlakte gingen.

Had hij beter nog een weekje gewacht, uiteraard. Hadden ze hem beter van week 1 antibiotica moeten geven, uiteraard. Maar een glazen bol hebben we niet, dit was ongetwijfeld zijn slechtste wedstrijd van het jaar en hij was dan ook diep teleurgesteld. We gaan het nog een weekje rustig aandoen en dan proberen we het nog eens in Antwerpen. Het was duidelijk te merken, dat hij na een paar weken inactiviteit wegens ziekte nog niet de oude was, anderen hebben hier blijkbaar minder last van. Maar vorig jaar was hij rond deze periode ok ziek en toen was hij nog niet top in Antwerpen. Afwachten dus.

Bron : Dante Coremans – Dirk Coremans

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Dirk Coremans