Sanne Cant wint de Scheldecross in Antwerpen

Sanne Cant wint de Scheldecross in Antwerpen

Sanne Cant heeft de Scheldecross, meetellend voor de DVV Verzekeringen Trofee, in Antwerpen gewonnen. Ze haalde het van Katie Compton en Helen Wyman. In het klassement van de Ijsboerke Ladies Trophy staat Compton ruim aan de leiding met drie minuten voorsprong op Brammeier en Wyman.

De eerste ronden vormden Sanne Cant, Nikki Brammeier, Katherine Compton en Katherine Nash een kopgroep. In de achtervolging reden Helen Wyman, Ellen Van Loy en Marianne Vos.

Rond halfkoers moest Brammeier vooraan lossen en kregen we een koptrio.

Iets voorbij halfkoers kon Helen Wyman aansluiten bij het koptrio, maar moest even later weer lossen. In de achtervolging hadden we nog steeds dezelfde namen met Van Loy, Brammeier, Vos en nu Van de Steen en Katheijns.

Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde maakte Compton een slippertje in de zandstrook en bracht de twee anderen ook ten val. Wyman kon hierdoor terug aansluiten vooraan. Met  nog twee ronden te gaan terug vier leidsters terug.

Net voor de aanvang van de laatste ronde viel Nash weg nadat ze bleef met haar stuur bleef hangen aan een koord. Compton en Cant reden lichtjes afgescheiden voor Wyman. Nash volgde als vierde op de hielen gezeten door Brammeier en Kaptheijns en wat verderop door het duo Van Loy en Vos. Het leidersduo vocht een verbeten strijd voor de zege uit.

In een langgerekte spurt haalde Sanne Cant het voor Compton. Wyman werd derde voor Nash. Brammeier eindigde vijfde. Maud Katheijns reed als zesde binnen voor Kim Van de Steene. Als achtste kwam Marianne Vos aan voor Ellen Van Loy.

Sanne Cant was blij na afloop: ‘Het was best wel lastig. Ik heb daarom gewacht om aan te vallen. Ik probeerde wel een paar keer, maar kon niet echt een gat slaan. Vier op rij. Dat wil niet zoveel zeggen. In deze periode ben ik altijd in vorm.”

Marianne Vos(foto): ‘De anderen zijn zeker beter geworden. Ik was goed mee, maar dat moest ik achteraf weer bekopen. De aanpassing zal nog wel wat tijd nodig hebben,’ zei de veelvoudige wereldkampioene achteraf.

Foto’s : Marc Bluys