Overwinning voor Sven Nys in de Jaarmarktcross te Niel

Overwinning voor Sven Nys in de Jaarmarktcross te Niel

ava

Ook al is het een wedstrijd zonder aanhangende klassementen toch laat de wereldkampioen zijn trui schitteren. In Niel wist hij de overwinning naar zich toe te halen geflankeerd door twee jongens van Telenet Fidea namelijk op de tweede plaats een knappe prestatie van Wout Van Aert en derde plek was voor Rob Peeters.

Sven Nys heeft voor de vijfde keer de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Man van de dag was Wout Van Aert. Die viel al in de eerste ronde solo aan. Alleen Nys ging nog op en over de 19-jarige Belg. Niels Albert, de winnaar van de cross in Hamme-Zogge gisteren, eindigde zevende.
De Jaarmarktcross in Niel is geen onderdeel van een klassement en dus konden ook de beloften zich eens meten met de profs op de zware omloop. Deze keer waren het Sven Nys en Niels Albert die geen goeie start maakten.

Voorin verbaasde Wout Van Aert  vriend en vijand door aan het einde van de eerste ronde ten aanval te trekken. De nog altijd maar 19-jarige belofte fietste een voorsprong van 30 seconden bij mekaar.

Heel wat toppers zoals Albert, Vantornout en Pauwels hadden hun dagje niet. Sven Nys had er wel zin en zette zich aan kop van de achtervolgende groep. Walsleben kon de wereldkampioen nog even bijbenen, maar ook hij moest de rol snel lossen. Halfweg koers kon Nys het gat met Van Aert dichten.

Nys zette zich resoluut aan kop, Van Aert beet z’n tanden stuk in het wiel. Op drie ronden van het einde kon hij een versnelling niet meer beantwoorden. Nys soleerde naar z’n vierde zege van het seizoen, al was het verval bij de jonge Van Aert allesbehalve spectaculair.

Op grote afstand fietste Rob Peeters naar een podiumplek. Hij hield Bart Aernouts nog net af. Niels Albert, gisteren nog winnaar in Hamme-Zogge, werd zevende. Belgisch kampioen Vantornout had last van buikloop en eindigde op de elfde plaats.