Paez en Steinburg zegevieren ook in tweede rit Alpentour

Paez en Steinburg zegevieren ook in tweede rit Alpentour

De huidige leiders en winnaars van de eerste etappe van de 23ste Alpentour Trophy, de Estse Greete Steinburg en de Colombiaan Leonardo Paez, stelden hun topposities veilig en wonnen ook op de tweede dag van de Oostenrijkse etappekoers gelegen in de regio Schladming-Dachstein. Beiden vierden hun tweede ritzege op de zware etappe naar de Giglach-meren.

Ik slaagde erin om mijn tegenstanders te controleren en versnelde aan het einde van de etappe”, meldde de tweevoudig wereldkampioen uit Colombia. Hij vergrootte zijn achterstand op Daniel Geismayr tot zeven minuten. De Oostenrijker eindigde als derde achter de Italiaan Samuele Porro, een minuut achter Paez.

Ik had een goede dag, maar de steile beklimmingen zijn niet mijn terrein. Lichte klimmers zoals Leonardo hebben hun voordelen en hij is momenteel een klasse apart. Ik kon enkele minuten winnen op Frans Claes en mijn tweede plaats in het algemeen klassement veilig stellen“, verklaarde de Oostenrijkse Nationale Kampioen. Frans Claes verloor twee minuten op Geismayr en werd vijfde vandaag, maar staat nog steeds op de derde plaats in het algemeen klassement. ”Voor de afdaling naar de Giglach meren, pakte de verkeerde lijn en kwam zo in een heuse modderpoel terecht. Daar verloor ik wat terrein.

Met Seppe Rombouts (negende)eindigde vandaag nog een landgenoot in de top tien.

Bij de vrouwen elite was Steinburg de sterkste. Ze startte met een matig tempo en verloor enkele posities maar haalde haar tegenstanders weer in in het tweede deel waar ze de snelste vrouwen op de baan was. Ze won met een voorsprong van ruim vier minuten. “Ik heb geen speciale tactiek voor deze race. Ik ben gefocust op mijn prestatie, ook als mijn tegenstanders me inhalen op de baan. Ik denk gewoon dat ze in het tweede deel zullen ontploffen”, glimlachte de Estse.

De tweede plaats ging naar de Zweedse Nellie Larsson die nu ook tweede staat in het algemeen klassement. De Duitse Vanessa Schmidt eindigde als derde, maar beide atletes hebben meer dan 15 minuten achterstand in het algemeen klassement.

Op zaterdag wacht de derde etappe met de grote klim naar Hauser Kaibling.

Uitslagen mannen:

 1. Leonardo PAEZ (COL) 3:04.31
 2. Samuele PORRO (ITA) + 1:00
 3. Daniel GEISMAYR (AUT) + 1:01
 4. Tony LONGO (ITA) + 1:02
 5. Frans CLAES (BEL) + 2:56
  algemeen klassement
 1. Leonardo PAEZ (COL) 6:16.47
 2. Daniel GEISMAYR (OOS) + 7:01
 3. Frans CLAES (BEL) + 9:00
Credit: Peter Maurer

resultaten vrouwen:

 1. Greete STEINBURG (EST) 4:06.57
 2. Nellie LARSSON (ZWE) + 4:26
 3. Vanessa SCHMIDT (DUI) + 6:50
 4. Tanja PRILLER (DUI) + 18:35
 5. Michalina ZIOLKOWSKA (POL) + 22:15

algemeen klassement:

 1. Greete STEINBURG (EST) 8:18.17
 2. Nellie LARSSON (ZWE) + 16:57
 3. Vanessa SCHMIDT (DUI) + 17:46

Alle resultaten:

https://21047.seu.cleverreach.com/c/47668408/f4216b0e9885-rdzk2a

Bron: PM

Foto’s: Marketa Navratilova en Peter Maurer