Pauline Ferrand-Prévot is de beste in WB short track Val di Sole

Pauline Ferrand-Prévot is de beste in WB short track Val di Sole

Een week na haar triomf in Les Gets, won kersvers wereldkampioene Pauline Ferrand-Prèvot de wereldbeker shorttrack Val di Sole. De wereldkampioene ging na een strak duel haar landgentote Loana Lecomte voor. Met het veroveren van de derde plaats in Val di Sole voor Jolanda Neff, won de Zwitserse Alessandra Keller de allereerste Short Track wereldbeker De Amerikaanse Kate Courtney completeerde de top-5 van de dag.

De Italiaanse Martina Berta versplinterde de groep der favorieten in de eerste ronden met een offensieve tactiek, maar Ferrand-Prèvot, Lecomte, Keller en Neff hielden het onder controle. In de laatste ronde plaatste Lecomte een aanval in het klimgedeelte en vond daarbij het antwoord van Ferrand-Prèvot. De 30-jarige in Reims geboren renster wist Lecomte in de allerlaatste bocht scherp te passeren om haar uiteindelijk voor te laten gaan op de finishlijn.

Ik voelde me goed toen ik aan de race begon, maar om de een of andere reden kon ik niet pushen zoals ik wilde. Ik ben misschien nog een beetje moe van vorige week. Hoe dan ook, ik ben blij met deze overwinning en kijk uit naar zondag. Tactisch gezien dacht ik in de eerste helft een beetje af te wachten om in de finale in de aanval te gaan, maar uiteindelijk kon ik dat niet en kwam het aan op een sprint. Daar wist ik dat ik er op het laatste rechte stuk niet meer langs zou kunnen, dus maakte ik in de laatste bocht de overstap om Loana voorbij te gaan”, aldus wereldkampioen Ferrand-Prèvot.

Het is te gek om de eerste Short Track World Cup winnaar te zijn”, betoogde Alessandra Keller. – “Ik had het niet verwacht aan het begin van het seizoen. Ik wilde gewoon terug naar waar ik was. Dan met consistentie, vond ik mezelf in deze positie, en kwam in deze laatste race met de druk om deze cup te winnen, want ik wilde het echt. Ik wist dat ik in de top-5 moest eindigen om zeker te zijn van de overwinning, maar eigenlijk telde ik de posities niet – ik ging gewoon all-in. Dit seizoen geeft me het vertrouwen om zondag met een kans op de XCO World Cup naar binnen te gaan.”

Bron: PM

Foto: Michele Mondini