Titouan Carod wint short track finale in Val di Sole, Hatherly pakt eindzege

Titouan Carod wint short track finale in Val di Sole, Hatherly pakt eindzege

Titouan Carod won de Short Track finale inale in Val di Sole, terwijl Alan Hatherly de allereerste wereldbekereindzege veroverde. Onze landgenoten Pierre de Froidmont en Jens Schuermans eindigden respectievelijk als 21 ste en 24 ste.


Hatherly startte op kop en legde in het begin een razend tempo op. Hij keek niet meer achterom en alleen Titouan Carod kon hem nog bijhouden. Achter hem probeerde Colombo halverwege de race te versnellen, maar het was Luca Braidot die op zoek ging naar de leiders met Nino Schurter in zijn kielzog.

In de laatste ronde ging Carod in de aanval en verschalkte een uitgeputte Alan Hatherly. Daarachter pakte de Italiaan Luca Braidot de derde plaats, waardoor hij de achterstand op wereldkampioen XCO Nino Schurter terugbracht tot 9 seconden en zijn achterstand in het algemeen klassement van de wereldbeker XCO terugbracht tot 130 punten – met nog 250 beschikbaar op zondag.

Na de overwinning in Mont Sainte-Anne een maand geleden, wilde ik echt nog een keer winnen in de laatste ronde van het seizoen. Ik ben echt blij maar ik wil Alan ook feliciteren want hij was echt sterk. Ik wist dat hij sterk zou rijden voor het algemeen klassement, dus echt petje af voor hem, maar ik ben echt blij voor mezelf. Ik ben nu gefocust op de race van zondag”, vertelde Carod.

Ik ben er echt trots op dat ik de eerste algemeen XCC-wereldbekerwinnaar in de geschiedenis van deze sport ben. Overall vergt veel consistentie en dit is in veel opzichten een hele uitdaging voor me geweest. Tijdens de race wist ik dat Filippo Colombo mijn grootste bedreiging was, dus besloot ik de kloof te dichten en te racen om de eindzege veilig te stellen”, gaf Hatherly toe.

Bron: PM

Foto: Michele Mondini