Pauwels Sauzen-Bingoal verenigt het beste van twee werelden

Pauwels Sauzen-Bingoal verenigt het beste van twee werelden

Vorige week werd de fusie tussen het Marlux en Bingoal bekend gemaakt. Marlux haakte af als sponsor en dat deed ook Vastgoedservice. Zo kwamen Jurgen Mettepettingen en Geert Vanhoof(Vastgoedservice-Pauwels-Sauzen) tot een akkoord om twee topcrossploegen te fuseren. Voortaan gaan ze als Pauwels Sauzen-Bingoal door het leven.

‘Door de integratie van de renners en rensters van Pauwels Sauzen – Vastgoedservice in mijn eigen entiteit Marlux – Bingoal, zijn we zoveel sterker geworden. Het beste van twee werelden… Voortaan hebben we met Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout twee absolute kopmannen die elke week mee zullen strijden voor de podiumplaatsen. Ook in de breedte zijn we nóg sterker geworden. Ons jong geweld Eli Iserbyt krijgt Daan Soete en Jens Adams aan zijn zijde en kan zo rustig verder groeien richting de top. Ook bij de dames staan we er met Loes Sels, Laura Verdonschot en de hopelijk binnenkort terugkerende Denise Betsema beter voor dan ooit. Niet te vergeten dat op 1 september Maud Kaptheijns ook onze rangen komt vervoegen. Mijn vertrouwen is en blijft ook groot naar onze andere renners toe, net als naar de beloften waarin we, ondanks de overstap van Eli Iserbyt naar de elite categorie, over meerdere speerpunten beschikken,’zegt Jurgen Mettepenningen.

De teammanager van de nieuwe ploeg gaat verder. ‘ Met Pauwels Sauzen en Bingoal krijgen we bovendien twee wel zeer solide titelpartners. Beide bedrijven overtuigden mij van hun ambitie, laten zich opvallen door hun lange termijnvisie en staan er op om – samen met ons – naast onze kopmannen ook mee de kaart van de jeugd te trekken.       De lange termijnvisie uitte zich al meteen in contractverlengingen. Bingoal verlengde afgelopen week zijn overeenkomst tot 31 december 2024. Pauwels Sauzen is al zeker eerste naamsponsor tot eind 2021 en uitte reeds de intentie om langer door te gaan. Fietsenfabrikant Ridley verlengde tevens zijn engagement tot eind 2023 en ook de andere partners bevestigden hun blijvende vertrouwen in onze nieuwe veldritploeg,’aldus nog Mettepenningen.

Lange termijnvisie

‘Die lange termijnvisie, gekoppeld aan een groter budget, maakt van Pauwels Sauzen-Bingoal het enige team in veldritland dat echt ver vooruit kan kijken. Dat zorgt er dan weer voor dat we extra aandacht aan onze jeugdwerking kunnen besteden en verder kunnen bouwen aan onze toekomst.  Onze beloftenkern is er één om u tegen te zeggen en met Callant-Doltcini én Acrog-Pauwels Sauzen beschikken we over twee los van elkaar staande jeugdprojecten. Twee aparte entiteiten die al jaren goed werk leveren en die ik met plezier autonoom laat blijven werken en verder zal ondersteunen. Wat goed is, verander je niet.

Rest mij om enkele partijen te bedanken. Alle partners, met in het bijzonder Marlux voor het jarenlange vertrouwen. Geweldig dat Marlux sowieso al tot 2020 –  partner van ons team blijft. Maar uiteraard ook een welgemeend dankwoord aan iedereen die ons verder blijft steunen, van alle sponsors tot de vele vrijwilligers. We zullen er samen met de renners, rensters en ploegleiding alles aan doen om dit vertrouwen niet te beschamen. Hiernaast toch ook mijn dank richting Geert Vanhoof en Timmy Simons voor de correcte afhandeling van deze samenwerking. Het resultaat mag er zijn. Dat het maar snel september wordt. Ik heb er ongelooflijk veel zin in…’ besluit de extrieke teammanager.

Kern

Mannen-elite

Jens Adams

Eli Iserbyt

Yannick Peeters

Daan Soete

Dieter Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout

Diether Sweeck

Laurens Sweeck

Vrouwen

Denise Betsema

Maud Kaptheijns (vanaf 1/9)

Loes Sels

Laura Verdonschot

Jolien Verschueren

Beloften

Jarno Bellens

Jelle Camps

Arno Debeir

Maxim De Wulf

Anton Ferdinande

Ryan Kamp 

Tomas Kopecky

Toon Vandebosch

Victor Vandebosch

Wegrenner

Angelo De Clercq

Bron: PM

Foto’s: Pauwels Sauzen-Bingoal