Ploegleiderschap

Ploegleiderschap

Dit weekend werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk een ploegleider is in het veldrijden. Door de pienterheid van Niels Albert werd zijn poulain opnieuw wereldkampioen. Een ander ploegleider zat commentaar te geven in de TV-studio en moest lijdzaam toe zien dat zijn mannen geen medailles konden halen.

Dan mag je nog Sven Nys heten… Dit hoort niet. Deze jongen doet net of hij nog wat bij schnabbelen om rond te komen. Twee jobs combineren dat kan niet. Als je ploegleider bent, dan hoor je bij je renners te zijn. Meermaals dit seizoen liet Nys het werk over aan Kris Wouters.

Een heel verschil met andere ploegleiders. Jurgen Mettepenningen, Christoph Roodhooft, Niels Albert, Bart Wellens, Marc Janssens,… ze zijn allemaal letterlijk in het veld terug te vinden. En ze schreeuwen hun kelen schor op hun renners.

En wat doet Nys? Hij zit wat te zeveren in de TV-studio. Veel relevante praat heb ik hem daar nog niet horen vertellen. Vandaag kwam dan de klap op de vuurpijl. De man uit Baal dacht zich interessant te maken door zijn groene tubes te koop aan te bieden. Hij had ze beter aan Lars van der Haar gegeven of Tommeke Meeusen. Dan hadden die ook een eerlijke kans gehad.

Tijd voor bezinning, mijnheer Nys, zou ik zeggen. Ofwel ben je TV-analist ofwel ploegleider, maar zeker geen cumul.

Velen zullen het maar gezever vinden. Af en toe moeten de puntjes eens op de i gezet worden en deze man van zijn voetstuk gehaald worden. Er zijn zovele mensen echt serieus met hun job bezig en die krijgen nooit de aandacht die ze verdienen. Deze man krijgt het allemaal in de schoot geworpen. IK vraag me soms af wie hem zo interessant blijft vinden.

Maar ja, wie ben ik, hé?