Vernieuwd Joel Smets BMX circuit Dessel bijna terug voltooid

Vernieuwd Joel Smets BMX circuit Dessel bijna terug voltooid

Begin oktober 2016 werd er begonnen met de afbraak van het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark in Brasel Dessel.

‘Na 16 jaar moest de club een beetje noodgedwongen vernieuwen om aan de UCI normen te blijven voldoen zodat in Dessel weer terug Europese kampioenschappen kunnen gehouden worden. De club heeft toen beslist om het ganse circuit af te breken en volledig opnieuw te beginnen en op dit moment is het circuit op de startheuvel na zo goed als klaar. Het is enkel hopen dat de weergoden de aannemer goed gezind blijft en dan zal het ganse circuit terug operationeel zijn half maart, ‘vertelt voorzitter Frank Smets.

Het is een circuit geworden waar men de komende jaren weer kan meedraaien op het hoogste niveau. Dit zowel organisatorisch alsook op trainingsgebied vinden de leden een top locatie terug. En niet alleen het BMX circuit werd vernieuwd, ook het MTB gedeelte werd volledig opnieuw aangelegd met daarbij nog een kids track voor de aller kleinsten.

‘Zo zal men binnenkort op meerdere fronten binnen het circuit kunnen trainen op toplocaties wat alleen maar de clubleden tegoed zal komen. Ook is er rekening gehouden met de recreatieve fietser want het circuit zal ook de komende jaren vrij toegankelijk blijven op woensdag en zaterdag namiddag. Op de vijf meter hoge startheuvel is er een extra platform voorzien van 3 meter voor de recreatieve fietsers, school initiaties, sportdagen enz. De club heeft voor dit alles wel heel diep in de geldbeugel moeten tasten en gaat daarom nu alles zo goed als klaar is op zoek naar extra sponsors om dit project tot een goed einde te brengen,’besluit Smets.

Op 1 mei is de officiële opening voorzien voor pers, sponsors en andere genodigden. Op die dag is iedereen welkom om te komen kennismaken met het nieuwe circuit. De wedstrijden zijn voorzien na de vakantie in augustus en september.

Bron: PM