PMC Cycling goed gepresteerd op het Limburgs Kampioenschap in Peer

PMC Cycling goed gepresteerd op het Limburgs Kampioenschap in Peer

Op zondag, 19 maart 2017 stond op de BMX piste van Peer het Limburgse Kampioenschap gepland.

Ook de Limburgse rijders van PMC Cycling kwamen hier aan de start.

De ambities waren hoog in te schatten maar het moest natuurlijk telkens opnieuw gereden worden.

Bij de cruisers – 16 jaar wist Jorden Biesmans zijn allereerste Limburgse titel te bemachtigen.


De reeks nadien was het de beurt aan de cruisers 17-29 jaar. Hier was er de strijd tussen de twee clubtgenoten Björn Houben en Stijn Gijsen. Beide jongens kenden elkaar als geen ander en wisten dat het hard ging gaan. Het was dit keer in het voordeel van Stijn Gijsen die daarmee de titel binnenhaalde. Björn Houben strandde op een paar lengtes van zijn clubgenoot op de tweede plaats.

Bij de cruisers 40+ ging het opnieuw tussen de twee clubgenoten. Dit keer was het Geert Lenssen die zich moest meten tegen zijn clubgenoot Nico Schroyen. Nico nam een betere start in de finale en Geert deed er alles aan om in zijn wiel mee te komen. Samen reden zij enkele meters voor de andere concurrenten uit. Het was uiteindelijk Nico Schroyen die in zijn eerste wedstrijd van zijn nieuwe seizoen de titel nam. Geert Lenssen was de tweede in de rij.

Ook bij de cruisers tot 40 jaar speelden de rijders van PMC Cycling mee. Marco Metten liet zich ook als tweede Limburger opmerken in deze manche.

Ward Corvers wist zich ook in de kijker te rijden. Hij wist de derde plaats in het Limburgse Kampioenschap op zijn naam te schrijven bij de boys 15 jaar

Bij de girls 15 + was Sarah Neijs de beste Limburgse vrouw op het parcours. Ze heeft het beste van zichzelf laten zien en heeft ook de club bij op de kaart gezet.

Ook bij de jongeren onder de 12 jaar reden de PMC Cycling rijders hun in de kijker…. Alleen bij hen werd er geen Provinciale titel verdeeld. Wat natuurlijk jammer is voor deze leeftijdscategorieën. Zij zijn er toch telkens fier over dat zij kunnen zeggen dat ze de Limburgse titel hebben binnen gehaald. Maar voor de club zelf zijn zij het wel…

Je mag stellen dat de rijders van PMC Cycling goed aan hun seizoen begonnen zijn en dat zij zich nu verder gaan ontplooien om ook bij de Belgische Kampioenschappen en de Finale van de Europese Kampioenschappen en ja zelfs bij de Wereldkampioenschappen een rol van betekenis gaan te spelen.

Wij danken onze sponsors die in ons geloof hebben en die ons steunen door dik en dun.