Podium elite is jonger dan 23 jaar

Podium elite is jonger dan 23 jaar

Het was het WK van de youngsters dit jaar. Met drie jongens onder de 23 jaar op het podium.

Mathieu Van der Poel is de jongste van het pak. Hij werd in januari 20.

Vorig jaar was Wout de beste bij de beloften en was ik het niet. In Hoogerheide voelde ik al dat het erin zat. Bij de beloften maakten we koers altijd hard. Nu zie je dat het bij de elite ook gebeurt. Ik sprak af met Lars dat we niet tegen elkaar zouden rijden. Dat deed hij en hij was de perfecte teammaat voor mij vandaag.’

Wout Aert(20, maar wordt dit jaar nog 21) was over zijn ontgoocheling op de persconferentie.

Ik geloofde in een medaille toen ik bij Van der Haar kwam. Door materiaalpech kon ik mijn kansen niet voluit verdedigen en zo een mooie strijd leveren met Mathieu. Op een zware omloop als deze, is het de bedoeling om niet te hard van stapel te lopen. Mathieu was de beste vandaag en hij zal zijn trui waardig dragen. De materiaalpech was niet ergste, maar wel de crash. Daar verloor ik het meeste tijd vandaag.’

Lars Van der Haar(23) pakte brons.

Ieder jaar is verschillend. Vorig jaar was het nog Nys. Dit jaar zijn het jonge renners die op het podium. Volgend jaar komen nog Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck over. Daardoor gaan we nog boeiende koersen krijgen.’