Puck Pieterse is de Europese Kampioene U23 in ’s Hertogenbosch

Puck Pieterse is de Europese Kampioene U23 in ’s Hertogenbosch

Het werd niet Shirin Van Anrooij maar wel de Nederlandse Puck Pieterse die de nieuwe Europese Titel pakte in Rosmalen. De tweede plaats ging naar Kata Blanka Vas die op 8 sec van de winnares eindigde en de derde plaats was voor de tweede Nederlandse rijdster Manon Bakker die eindigde op 10 sec. van de winnares.

In Rosmalen stonden maar 22 deelneemsters aan de start bij het Europees Kampioenschap van de U23. Ook de Belgische dames stonden niet aan de start. Dus werd het Europees Kampioenschap maar verreden met 7 verschillende nationaliteiten. Het was uitkijken naar de topfavoriete Sharin Van Anrooij. Zij nam meteen de wedstrijd in handen nadat het startschot gegeven werd. Maar al snel moest ze haar betere kennen in de andere Nederlandse meisjes.

Na de eerste verkenningsronde kregen we voorin een groepje met Shirin Van Anrooij, Manon Bakker, Aniek van Alphen en Puck Pieterse. Het was dus vlug duidelijk dat het tussen de Nederlandse meisjes zou gaan. Fouten werden dadelijk afgestraft en al vlug was duidelijk dat Puck Pieterse de betere was. In de tweede ronde probeerde zij het verschil te maken en dat lukte haar goed. Ze pakte een kleine voorsprong maar wist dat het nog niet binnen was.

Met nog twee ronden te rijden voelde zij de hete adem in haar nek van Blanka Kata Vas maar ook Manon Bakker rook haar kansen nog. Ze bleven erin geloven maar in de laatste ronde was het duidelijk. Puck Pieterse werd de nieuwe Europese kampioene bij de dames U23. Maar de enige die het de Nederlandse dames wat moeilijk heeft kunnen maken was Blanka Vas die uiteindelijk strandde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Manon Bakker. Aniek van Alphen reed een schitterend EK en eindigde op de vierde plaats. Shirin van Anrooij moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

Uitslag :

  1. Puck Pieterse
  2. Blanka Vas
  3. Manon Bakker
  4. Aniek van Alphen
  5. Shirin van Anrooij
  6. Fem van Empel
  7. Francesca Baroni
  8. Sara Casasola
  9. Anna Kay
  10. Gaia Realini

Foto : Rosmalen zelf