Alvarodo pakt Europese Titel na strijd tegen Worst

Alvarodo pakt Europese Titel na strijd tegen Worst

Alvarado Europees Kampioen na een machtig gevecht te hebben gevoerd met Annemarie Worst. De derde plaats ging naar een sterkvechtende Lucina Brand

’s Hertogenbosch – Rosmalen dat was the place to be voor de elites dames om hun Europese Kampioenschap uit te vechten. Maar liefst 26 deelneemsters uit negen verschillende landen stonden er aan de start. Maar vooraf waren de kanshebbers al de Nederlandse vrouwen.

De start werd gegeven en metten de kop voor Lechner. Maar de Nederlandse vrouwen in grote getalen mee voorin. De anderen al op een lang lint de weide in. Het was snel duidelijk dat de kop die bestond in het begin van de wedstrijd uit acht dames dat daar de Europese Kampioene zou uitkomen. Sanne Cant en Alicia Franck deden goed mee in het begin van de wedstrijd maar kwamen heel snel op hun plaats te zitten. Voor de titel kwamen zij nooit in aanmerking.

Het was een super spannende strijd tussen Alvarado – Worst en Brand. Maar de laatste maakte heel wat foutjes en moest daarmee de aansluiting voorin lossen. Doch ze bleef erin geloven om nog te kunnen aansluiten maar het lukte haar niet. Ze moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Het was dus uitkijken naar Alavarado en Worst om te weten wie van de twee de nieuwe Europese Kampioene zou worden. Ze waren echt aan elkaar gewaagd en elk klein foutje werd meteen afgestraft. Maar ze maakten elk op hun beurt wel wat foutjes waardoor de achterstand naar niks werd herleid. Het kwam dus aan op de allerlaatste ronde. Daar was het Ceylin del Carmen Alvarado die het heft naar zich toe haalde en de titel van Europese Kampioene op haar naam schreef. Worst had er alles aan gedaan maar kwam net te kort en moest zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Uitslag :

  1. Alvarado
  2. Worst
  3. Brand
  4. Betsema
  5. Clauzel

Bron : Nancy Aerts