Quinten Hermans en Eli Iserbyt zijn de topfavorieten bij de beloften op WK Zolder

Quinten Hermans en Eli Iserbyt zijn de topfavorieten bij de beloften op WK Zolder

Quinten Hermans en Eli Iserbyt zijn favorieten”

Negen overwinningen, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen. Het moge duidelijk zijn dat Eli Iserbyt een goed seizoen aan het rijden is. Hij zal dan ook op het wereldkampioenschap te Zolder aan de start verschijnen als één van de grote favorieten. “Ik wil die titel”, is hij duidelijk. “Met minder ben ik niet tevreden”, voegde hij er nog aan toe.

De student rechten heeft nog maar net zijn examens achter de rug. “Maar mijn voorbereiding liep perfect”,stelde de renner uit Bavikhove. “De examens werkte ik succesvol af. Het is afwachten op de resultaten maar ik heb er een goed oog in. De combinatie van studeren en trainen gaat me goed af, het geeft me rust.”

Voor Eli zijn er twee topfavorieten. “Quinten is duidelijk sterk bezig. Hij en ik zijn de grootste kanshebbers als je naar onze overwinning kijkt. Mijn wereldbekerwedstrijd in Zolder was niet goed, maar dat doet er voor mij niet toe. Ik verkeerde in een conditioneel mindere periode die ingepland was, dan ga je tijdens de wedstrijden foutjes maken en is het risico op valpartijen groter.”

Rustig afwachten

“Ik start niet om te rijden voor een tweede plaats”, is hij strijdvaardig. “Op een WK telt maar één plaats. Volgens mijn resultaten van dit seizoen kan en mag ik ook niet tevreden zijn met minder. Ik ben inderdaad nog maar eerstejaars en ik heb nog tijd om die titel te behalen. Toch zal ik pas tevreden zijn als ik alles uit de kan heb gehaald”, wist hij.

Eli laat zijn licht nog even schijnen op het parcours. “De omloop in Zolder is er eentje waar velen graag rijden. Er zullen volgens mij veel renners strijden tot diep in de wedstrijd hoewel het rondje zwaar genoeg is zodat er heel wat afscheidingen zullen zijn. Ik ga dan ook rustig de wedstrijd afwachten”, aldus Eli Iserbyt.

Bron : Telenet Fidea

Publicatie : Nancy Aerts