Quinten Hermans is Europees Beloften kampioen

Quinten Hermans is Europees Beloften kampioen

Quinten Hermans is Europees Beloften kampioen

In Huijbergen heeft Quinten Hermans zich tot Europees Beloftenkampioen gekroond. De Telenet-Fidearenner klopte Daan Hoeyberghs en Eli Iserbyt. Hiermee kregen we een volledig Belgisch podium.
Quinten Hermans had een superdag en trok al vroeg in de wedstrijd in de aanval. Hij bouwde een kleine voorsprong op en gaf niet meer af. Hoeyberghs probeerde nog wel de aansluiting te bewerken, maar slaagde daar niet meer in.
De strijd om de bronzen plek was spannender. Hiervoor kwamen in eerste instantie onze landgenoten Thijs Aerts en Eli Iserbyt , de Nederlander Martijn Budding en de Tsjech Adam Toupalik in aanmerking. Budding en Toupalik moesten afhaken, zodat in de laatste ronde Aerts en Iserbyt een gevecht om het brons leverde. Dat pleit werd gewonnen door eerstejaars Iserbyt.
Quinten Hermans reed vlot naar de zege. Aan de aankomst vloog hij in de armen van zijn trainer Omer Vannoten. ‘We hebben er het hele seizoen naar toe gewerkt. Ik zei hem voor de eerste trui te gaan. We hebben er deze week heel verstandig en specifiek naar getraind en het is gelukt,’zei een geëmotioneerde Omer Vannoten direct na de aankomst. Ook Quintens moeder Ingrid deelde in de vreugde.
Quinten zelf bleef er daarna rustig onder. ‘Ik deed vorige week veel vertrouwen op door mijn zege op de Koppenberg. Toen ze wat terugkwamen, was ik mentaal sterker en wilde me niet laten doen. In de laatste bocht was ik pas zeker dat ik kampioen was. Er kan altijd van alles gebeuren Deze wedstrijd was wel van een iets ander niveau. Hier reden wel meer buitenlanders. Dit is wel een typisch Belgisch parcours en dat is gebleken met het volledig Belgische podium. ,’ zei de nieuwe Europese kampioen.
De Limburgse coach Eddy Ponet glunderde eveneens. ‘Ik ben super tevreden. Ik had ergens in het achterhoofd dat het mogelijk zou zijn. Met Iserbyt erbij moet je toch even afwachten. In het begin heb ik gezegd zeker met Hoeyberghs en Iserbyt mee te gaan. In het lopen was hij sterker. Dan heeft hij zijn eigen koers kunnen rijden en dat is belangrijk. Ik weet dat hij op een vrij hoog ritme kan blijven rijden en kan versnellen als ze aansluiten. Ik ben zeer blij omdat hij een gewone kerel is die altijd hard werkt en niet in de belangstelling staat. Hij verdient die uitstraling en naar de jonge Limburgse veldrijders toe is dat een surplus. Hij kan het Limburgse niveau hoger tillen. In die zin is zijn zege zo belangrijk. Vroeger hadden we Vannoppen en Berden. We leven nu in een brede spectrum van de cross. Quinten heeft zijn carrière altijd rustig opgebouwd, zonder stappen over te slaan. Op de momenten dat hij er moest staan, stond hij er. Hij zal misschien niet direct een topper zijn bij de elite, maar zal er zeker zijn tijd voor nemen,’besloot Ponet.

Daan Hoeyberghs was tevreden over zijn tweede plaats. ‘Quinten had direct wat voorsprong. Door een foutje in de achtervolging kon hij zijn voorsprong uitbouwen. Dan heb ik geprobeerd het gat te dichten. Ik zat tactisch iets te ver achter Budding en Toupalik om het verschil te kunnen maken. Het zilver is zeker geen verrassing. Ik heb laten zien dat ik bij de beloften tot de drie besten behoor. Op de Koppenberg en Valkenburg had ik een mindere dag, maar de rest stond ik op het podium,’aldus Hoeyberghs.
Eli Iserbyt reed in de laatste ronde nog naar de derde plaats. ‘Mijn passages in het zand waren niet echt goed. Daarom ben ik tevreden met de bronzen plak. ‘

Volledige uitslag:

https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl&id=499787&part=2

Quinten Hermans