Sanne Cant verovert tweede Europese titel op rij

Sanne Cant verovert tweede Europese titel op rij

Sanne Cant heeft voor de tweede keer op rij het EK bij de vrouwen op haar palmares gezet in Huijbergen. De Lilse haalde het van haar landgenote Jolien Verschueren en de Britse Nikki Harris.
Sanne Cant reed solo naar de zege. Zij kreeg de zege niet op een presenteerblaadje. Halfkoers had ze nog het gezelschap van de Tsjechische Havlikova en Jolien Verschueren. Daar achter volgden Ellen Van Loy, Harris, Wyman, Thalita de Jong, Loes Sels en Sophie De Boer.
In de voorlaatste ronde ging de titelverdedigster in de aanval en pakte een kleine voorsprong. Jolien Verschueren streed voor het zilver, terwijl de strijd voor het brons ging tussen Havlikova en Harris. Deze laatste pakte uiteindelijk het brons.
Sanne Cant stond te glunderen met haar gouden plak. ‘Het ging net iets minder dan gehoopt de laatste weken. Vandaag was de belangrijkste dag en ik stond er. Ik was pas gerust in de laatste rechte lijn. Ik vreesde nog voor valpartijen. Maar daar bleef ik gelukkig van gespaard,’ zei de tweevoudige Europese- en meervoudige Belgische kampioene.
Jolien Verschueren, vorige zondag nog winnares op de Koppenberg, was blij met zilver. ‘Dat had ik vooraf niet gehoopt. Dat is nog maar het tweede EK waaraan ik deelneem en de tweede keer dat ik op het podium sta.
Nikki Harris was tevreden met het brons. ‘Ik had het moeilijk in de eerste ronde waardoor ik moest terug komen. Uiteindelijk kon ik in de finale nog Havlikova verslaan.’

Beeldinterviews binnenkort ook op onze facebookpagina.

Volledige uitslag:https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl&id=499808&part=2

De Offroadbiking.eu crew