Quinten Hermans superieur in Diegem

Quinten Hermans superieur in Diegem

Quinten Hermans schrijft de zesde manche van de Superprestige in Diegem op zijn naam. Hij haalde het voor Joris Nieuwenhuis en Eli Iserbyt werd derde.

Joris Nieuwenhuis nam de kopstart en kwam zeer vlot door de eerste bocht heen. Quinten Hermans had zich in de start ook goed op dreef gezet en volgde goed mee in het spoor van Joris. De pechvogel in de beginfase was Eli Iserbyt. Maar al gauw vond hij het betere ritme terug en knokte zich terug naar de kop van de wedstrijd.

In ronde drie kregen voorin een kopgroep met vijf renners : Joris Nieuwenhuis, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Cleppe en Thijs Aerts. Ze waren aan elkaar gewaagd. Maar Joris drukte zijn tempo door en nam een paar lengtes op zijn medevluchters. Die lieten even begaan waardoor uit de achtergrond nog renners konden aansluiten. Dat was het moment voor Thomas Joseph en Felipe Orts om mee kopwerk te komen doen.

Ze probeerden elk op zich hun werk te leveren en het bleef lang gesloten voorin. Tot natuurlijk we de finale ingingen en dan werd er aan de boom geschud. De laatsten die waren komen aansluiten moesten er ook als eerste terug af. We kregen een kopgroep van nog drie renners met Nieuwenhuis, Iserbyt en Hermans. Er werd een mooi duel uitgevochten en onze rijder uit Tessenderlo wist zijn kalmte te bewaren en in de laatste meters van de ronde vol door te gaan en de winst naar zich toe te halen. Voor Quinten was de winst in Diegem zijn zevende overwinning van het Seizoen. Een paar lengtes later kwam Nieuwenhuis als tweede over de finish. De derde plaats was voor de wereldkampioen Iserbyt.

In de tussenstand van de Superprestige heeft Quinten Hermans nu 88 punten. De tweede plaats is voor Nieuwenhuis met 82 punten. De derde plaats is momenteel in handen van Cleppe met 68 punten.

Publicatie : Nancy Aerts