Quinten Hermans tweede in Gieten

Quinten Hermans tweede in Gieten

Quinten Hermans is tweede geworden bij de beloften in de Superprestige in Gieten. Ook bij Hermans besliste een defecte ketting over de race. Hij leek naar de overwinning te rijden, maar dan liep zijn ketting af.De Nederlander Joris Nieuwenhuis haalde voor Hermans en Yannick Peeters.

‘Jammer dat dit gebeurt. Anders had ik zeker gewonnen. De laatste weken gaat het heel goed, ook fysiek. Ik had tien seconden voorsprong, die had ik normaal niet meer verloren,’aldus de Europese kampioen.

Bij de vrouwen was Europees kampioene Sanne Cant aan het feest voor de Nederlanders Lucinda Brand en Sophie De Boer. ‘Deze zege doet veel deugd. De laatste loopstroken ging ik voluit. De laatste weken ging het wat minder. Ik had moeite om top tien te rijden. Ik begon te twijfelen aan alles. Maar ik wou het niet geloven en vandaag bewijs ik dat het nog kan,’vertelde Cant.

sanne-cant-als-europese-kampioene

Bij de junioren zegevierde Jelle Camps voor Toon Vandebosch en de Nederlander Thymen Arensman.

Foto Cant: Marc Bluys