Mathieu van der Poel wint voor van Aert in Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel wint voor van Aert in Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel heeft zijn comeback niet gemist. Hij versloeg Wout van Aert in de Superprestige in Gieten. De wereldkampioen had in de laatste ronde problemen met een afgelopen ketting en moest zo vrede nemen met de tweede plaats. Laurens Sweeck werd knap derde.

Het wedstrijdverhaal is vlug verteld. Het werd een mooi duel tussen van der Poel en van Aert. Eerst kregen we zes leiders met van der Poel, van Aert, Toon Aerts, Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Corne van Kessel.

Op vijf ronden van het einde kozen van der Poel en van Aert voor de aanval. Halfkoers was dat nog altijd het geval. In de achtervolging probeerden Aerts, Meeusen en Sweeck de schade te beperken.

Het bleef een spannend duel tussen de huidige en de voormalige wereldkampioen. In de laatste honderden meters vochten beiden bijna letterlijk een robbertje uit. Maar een afgelopen ketting bij van Aert besliste de wedstrijd.

De finish was vandaag heel hectisch”, aldus winnaar Mathieu van der Poel. Het was hard tegen hard tussen Wout en mezelf. Deze cross zal iedereen nog lang bijblijven. Bij Wout en mezelf, maar ook bij alle toeschouwers. Ik hoop dat ik nog veel zo’n wedstrijden mag geven aan de kijkers”, verklaarde van der Poel.

Ik denk dat ik nog nooit zo snel naar boven heb gelopen tegen Wout. Hij kon nog binnendoor, maar dan zag ik dat hij problemen had met de ketting. Anders was het waarschijnlijk een sprint tot op de meet”, gaf van der Poel toe.

Aan de meet schreeuwde de winnaar alle frustraties van zich af. “Alles van de afgelopen maanden kwam vandaag samen aan de meet. Het was allesbehalve leuk om net voor het seizoen onder het mes te moeten. Maar ik heb heel hard getraind om terug te komen”, sloot de Nederlandse kampioen af.

Wout van Aert met brute pech

Wout van Aert kreeg dus materiaalpech op een heel slecht moment. “Wat een anticlimax. We hadden een heel mooie koers, maar ik verlies natuurlijk niet graag. Ik dacht dat ik alles onder controle had in het zand en wilde op kop zitten bovenaan. Maar toen kwam Mathieu op een moment dat ik het niet meer verwacht had. Met het hectisch geduw en getrek om eerst boven te raken, is mijn ketting er waarschijnlijk af gevallen”, herbeleefde van Aert het sleutelmoment.

Maar alles is sportief verlopen hoor. Mathieu ging zeker niet in de fout. Ik werd gewoon wakker geschud dat hij er nog bij was. We vonden beiden dat de schermutseling binnen de perken was. In de laatste rechte lijn wilde ik hem natuurlijk niet zomaar laten passeren”, verklaarde een eerlijke wereldkampioen. “We hebben Mathieu gemist in het veldrijden. Iemand die positief meekoerst en rijdt om te winnen”, vertelde van Aert nog.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Laurens Sweeck
 4. Jens Adams
 5. Toon Aerts
 6. Klaas Vantornout
 7. Tom Meeusen
 8. Tim Merlier
 9. David van der Poel
 10. Lars van der Haar
 11. Kevin Pauwels

Foto’s: Marc Bluys