Rebecca McConnell zet zegereeks verder in wereldbeker Nove Mesto

Rebecca McConnell zet zegereeks verder in wereldbeker Nove Mesto

Rebecca McConnell heeft ook de derde wereldbekerzege van het seizoen in Nove Mesto gepakt in Nove Mesto. Ze reed van start tot finish aan de leiding. Hiermee schrijft de Australische geschiedenis door drie wereldbekerwedstrijden na elkaar in 1 seizoen te winnen bij de vrouwen. McConnell versloeg Loana Lecomte en Jenny Rissveds. Beste Belgische werd Emeline Detilleux met een 60 ste plaats, Alicia Franck werd 68 ste. Githa Michiels kwam niet aan de start. In de stand om de wereldbeker heeft McConnell met 935 punten al 349 punten voorsprong op Lecomte en Terpstra.

McConnell nam direct afstand van Rissveds en Lecomte. Ze streden de hele race voor de tweede en derde plaats. De strijd voor de overige ereplaatsen ging aanvankelijk tussen Keller, Neff en Bohé.

Lecomte eiste in de finale de tweede plaats op en kwam nog tot een twintigtal seconden op McConnell. Uiteindelijk zou de Française nog 40 seconden toegeven aan de winnares, die een heel snelle laatste ronde reed. Jenny Rissveds moest vrede nemen met de derde plaats. Voor de vierde en vijfde plaats werd het nog spannend omdat Mitterwallner nog naderde op Neff en Bohé. Maar in een felle sprint versloeg Jolande Neff dan toch Caroline Bohé. Mitterwallner eindigde zesde.

‘Ik ben in de vorm van mijn leven. Alles ging perfect vandaag. Ik blijf verder dromen. Maar het is al te vroeg om nu al aan de eindwinst in de wereldbeker te denken,‘aldus McConnell.

Foto’s: Luc Wilms en Red Bull TV.